Update

Gido Vermeulen bondscoach volleybalsters

Gido Vermeulen is de nieuwe bondscoach van de Nederlandse volleybalsters. Dat zegt de 47-jarige trainer maandag in De Telegraaf. Vermeulen is de opvolger van Avital Selinger, die vorig jaar na het teleurstellend verlopen Europees kampioenschap werd ontslagen. Na dat toernooi stond Bert Goedkoop korte tijd voor de groep.

ANP/Redactie
Gido Vermeulen als bondscoach van Spanje. © EPA Beeld
Gido Vermeulen als bondscoach van Spanje. © EPA

Vermeulen, die in het verleden al assistent was bij de nationale vrouwenploeg, stapte onlangs op als bondscoach van Spanje. 'Na 4 jaar in Spanje ben ik toe aan een nieuwe uitdaging', aldus Vermeulen.

De nieuwe bondscoach heeft als eerste taak Oranje bij te staan tijdens het Europese olympische kwalificatietoernooi in mei. Daar ligt een ticket voor de Spelen klaar. Nederland is geen favoriet. 'Maar elke kans is een kans', vertelt Vermeulen, die niet meer over Ingrid Visser kan beschikken. Ze maakte zaterdag bekend per direct als international te stoppen.

Vermeulen: 'Met nieuwe energie kan het altijd gaan swingen. Het nadeel is dat we maar heel weinig tijd hebben om ons voor te bereiden omdat het toernooi vlak na afloop van de competities wordt gespeeld. Maar dat geldt voor alle landen, dus we gaan maar gewoon proberen om daar in Turkije een geintje uit te halen.'

Gido Vermeulen. © EPA Beeld
Gido Vermeulen. © EPA
Meer over