Update

Giants winnen World Series na extra inning

De San Francisco Giants hebben zondag de World Series gewonnen na een 4-3 zege op de Detroit Tigers. Dankzij de overwinning in Detroit trokken de Giants de best-of-sevenreeks met 4-0 naar zich toe.

Redactie
null Beeld ap
Beeld ap

Voor de zwaarbevochten eindzege in de meest prestigieuze honkbalcompetitie ter wereld was een extra inning noodzakelijk nadat de stand na negen innings bij 3-3 was blijven steken. Het was Ryan Theriot die in de verlenging het beslissende punt binnen bracht.

Voor de ploeg uit San Francisco betekent het de tweede zege in drie seizoenen. In 2010 trokken de Giants ook al aan het langste eind.

Marco Scutaro, eerder verkozen tot beste speler van de National League, kroonde zich tot held van de avond. Dankzij zijn éénhonkslag kon Ryan Theriot het winnende punt maken.

De Giants moesten van ver komen om de finale te bereiken. In de halve finales leek de ploeg uit San Francisco zo goed als uitgeschakeld, maar vocht het zich van een 3-1-achterstand terug tegen de Cardinals. Dankzij 7 zeges op rij ging de titel uiteindelijk naar de ploeg van coach Bruce Bochy.

'Het is fantastisch wat een groep spelers kan doen als ze als team spelen', zei Bochy lyrisch. 'Ze hielden van elkaar en speelden voor elkaar en de fans. Ze hebben een over-mijn-lijkmentaliteit getoond.'

Ryan Theriot van de San Francisco Giants glijdt naar de thuisplaat en brengt zijn club in de tiende inning op een beslissende voorsprong (4-3). Beeld afp
Ryan Theriot van de San Francisco Giants glijdt naar de thuisplaat en brengt zijn club in de tiende inning op een beslissende voorsprong (4-3).Beeld afp
null Beeld reuters
Beeld reuters
null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld reuters
Beeld reuters
null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld ap
Beeld ap
Meer over