Geen verrassingen in selectie Oranje, Kluivert gepasseerd

Bondscoach Ronald Koeman houdt zo veel als mogelijk vast aan de selectie die het Nederlands elftal de afgelopen interlands succes heeft gebracht.

ANP
Ronald Koeman. Beeld BSR Agency
Ronald Koeman.Beeld BSR Agency

Dat blijkt uit zijn keurkorps van 23 spelers voor de komende interlands met Noord-Ierland en Wit-Rusland in de EK-kwalificatie.

De Ajacieden Daley Blind, Joël Veltman, Donny van de Beek en Quincy Promes zijn ook weer geselecteerd. Daarnaast mogen Jasper Cillessen, Kenneth Vermeer, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Ryan Babel hopen op speelminuten.

Koeman kan geen beroep doen op de geblesseerde Davy Pröpper en Jeroen Zoet. Hij heeft geen plaats voor Hans Hateboer, Justin Kluivert, Terence Kongolo, Tonny Vilhena en Wout Weghorst, die eveneens in de voorlopige selectie van 30 spelers zaten.

Luuk de Jong houdt voorlopig een streepje voor op Weghorst, die met drie doelpunten en twee assists goed presteert bij VfL Wolfsburg. Steven Bergwijn en Steven Berghuis krijgen opnieuw de voorkeur boven Kluivert.

Die sluit aan bij Jong Oranje, waar hij samen met Ajaxspelers Perr Schuurs, Noa Lang en Kjell Scherpen kwalificatie voor het jongeren EK probeert af te dwingen. Ook oud-Ajacieden Dani de Wit, Deyovaisio Zeefuik, Javairo Dilrosun en Danilho Doekhi maken deel uit van de selectie.

Jong Oranje speelt op vrijdag 11 oktober thuis tegen Jong Portugal. Vier dagen later volgt het uitduel tegen Jong Noorwegen.

Meer over