Update

Foeterende Haase strandt in halve finale

Robin Haase is er niet in geslaagd de finale van het Topshelf Open te bereiken. Op het gras van Rosmalen verloor de Nederlandse tennisser zijn partij in de halve finale van de Fransman Nicolas Mahut. Het werd 5-7 6-3 6-4.

null Beeld anp
Beeld anp

Haase begon voortvarend aan het duel, dat zich in de eerste set kenmerkte door mooie rally's en scherpe punten over en weer. In de eerste games haperde de zo belangrijke service van de Hagenaar nog, later kwam ook die op gang. Zo sloeg hij een ace op het enige breakpoint van de Fransman, die in 2013 het toernooi in Rosmalen won.

Ook Haase kreeg slechts een kans om de service van de Fransman te breken en deed dat direct. Haase kon daardoor op 6-5 de set uitserveren en leek ook in de tweede set ongenaakbaar op eigen service. In de zesde game ging het echter mis voor de Nederlandse tennisser, die drie breakkansen wegwerkte, maar op de vierde moest capituleren. De Nederlander begon foutjes te maken en de opslag ging minder soepel lopen.

Nadat de nummer 97 van de wereld de tweede set had gewonnen, brak hij direct de opslag van Haase in de derde set. Haase foeterde op zichzelf, maar kon zich niet meer oprichten. Alleen in de laatste game kreeg Haase een kans van de 33-jarige Fransman om de wedstrijd nog te kantelen. De Nederlander pakte die niet, waarna de Franse grasspecialist aan een wedstrijdpunt genoeg had.

,,Alles had net iets beter gemoeten. Mijn niveau was net wat minder dan in de vorige partijen. Zijn slagen zijn juist ideaal voor gras. Uiteindelijk gaat het in deze wedstrijd om een paar punten, maar dat is grastennis'', zei Haase, die in Rosmalen desondanks een goed toernooi speelde. ,,Ik heb goede wedstrijden gespeeld en daar ben ik blij mee. Maar dit was wel een gemiste kans.''

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld belga
Beeld belga
null Beeld belga
Beeld belga
null Beeld belga
Beeld belga
null Beeld epa
Beeld epa
Meer over