Nieuws

Feyenoord-directeur Mark Koevermans stapt op wegens bedreigingen

Mark Koevermans stapt per 1 december op bij Feyenoord. De algemeen directeur neemt dit besluit naar aanleiding van de bedreigingen aan zijn adres.

Het Parool
Feyenoord-directeur Mark Koevermans. Beeld ANP Sport
Feyenoord-directeur Mark Koevermans.Beeld ANP Sport

Koevermans trad in 2009 als commercieel directeur aan bij de Rotterdamse club en twee jaar geleden volgde hij Jan de Jong op als algemeen directeur. Vorige maand kreeg de voormalig toptennisser te maken met bedreigingen die hem en zijn gezin troffen. ’s Nachts werden de ruiten ingegooid en zijn voordeur beklad, vermoedelijk door leden van de harde kern van de club.

“Feyenoord zit al vanaf mijn kinderjaren in mijn hart,” licht de 53-jarige Koevermans toe. “Bij mijn aanstelling gaf ik niet voor niets en zonder overdrijving aan dat met werken voor Feyenoord voor mij een jongensdroom in vervulling ging. Daarmee is het vandaag geen fijne dag voor mij.”

Persconferentie

“Het doet pijn dit besluit te hebben moeten nemen”, zegt Koevermans. “Maar ik denk dat dit het beste is ondanks de wetenschap dat ik de club, de collega’s en veel mensen in de directe omgeving van de club zal gaan missen.”

Koevermans zou eerder dit jaar ook al thuis zijn lastiggevallen, toen door boze Feyenoord-supporters, uit onvrede over de plannen voor de bouw van een nieuw stadion. Ook bij de architect van Feyenoord City, de gebiedsontwikkeling waar het nieuwe stadion onderdeel van is, kwamen fans op intimiderende wijze langs.

Feyenoord noemde het incident in september bij monde van een woordvoerder ‘te schandalig voor woorden’ en wilde er toen het liefst ‘zo min mogelijk woorden aan vuil maken’. Later op de dag zullen voorzitter Toon van Bodegom van de Raad van Commissarissen en vicevoorzitter Gérard Moussault het vertrek van Koevermans toelichten.

Meer over