Ferguson: Geen plannen voor aankopen in januari

Manchester United-manager Sir Alex Ferguson is ondanks de teleurstellende campagne in de Champions League niet van plan tijdens de wintertransferperiode nieuwe spelers aan te trekken.

Redactie
Alex Ferguson, manager van Manchester United. Beeld afp
Alex Ferguson, manager van Manchester United.Beeld afp

De manager van Manchester United is, ondanks waslijst aan geblesseerden, tevreden over zijn huidige selectie, zegt hij op de clubwebsite. 'Ik ben perfect gelukkig met deze groep, zowel in de breedte als qua leeftijd en kwaliteit', klinkt het.

Manchester United slaagde er onlangs niet in zich te plaatsen voor de achtste finales van de Champions League. In hun poule eindigden de Mancunians achter Benfica en het verrassende Bazel. Daardoor overwintert United slechts in de Europa League, waarin het in februari Ajax treft.

'Ik laat me niet van de wijs brengen door de eindeloze stroom van tweets en blogs waarin wordt aangedrongen op versterking. Ik blijf trouw aan mijn overtuiging en principes', klinkt het. Ferguson overweegt wél versterking mocht er plots een 'top-class player' vrijkomen of nog meer spelers geplaagd zouden worden door zware blessures.

De blessurelijst van Manchester United:

- Nemanja Vidic (knie)
- Darren Fletcher (ziek)
- Rio Ferdinand (voet)
- Michael Owen (bijbeen)
- Anderson (knie)
- Tom Cleverley (enkel)
- Fabio (hamstring)
- Phil Jones (kaak)
- Ashley Young (knie)

Meer over