Update

Federer met de dood bedreigd

De organisatie van de Sjanghai Masters heeft de beveiliging van Roger Federer enkele niveaus opgeschaald, omdat een Chinese blogger de Zwitserse tennisser met de dood heeft bedreigd. 'We hebben contact gezocht met de politie en we zullen de beveiliging van Federer aanscherpen', meldde de organisatie donderdag. 'En dat doen we ook voor de andere tennissers.'

Roger Federer. Beeld reuters
Roger Federer.Beeld reuters

Een anoniem persoon schreef op de populaire Chinese website baidu.com dat hij op 6 oktober Federer wil vermoorden. 'We hopen dat dit bij een dreigement blijft, maar we moeten dit zeer serieus nemen', zei een woordvoerder van het ATP-tennistoernooi.

De aankomst van Federer in de Chinese stad werd geheimgehouden en de toptennisser werd uit het zicht van iedereen via een vip-uitgang direct naar het hotel gebracht. Aanslagen op tennissers zijn zeldzaam, maar in 1993 werd Monica Seles neergestoken door een man. Tijdens de finale van Roland Garros 2009 spurtte een man op de tennisbaan, die vervolgens probeerde om Federer een baret op het hoofd te zetten. De onverlaat werd echter snel afgevoerd door beveiligers.

null Beeld Reuters
Beeld Reuters
Meer over