Update

Federer en Sijsling vermaken publiek in Rotterdam

Roger Federer en Igor Sijsling hebben vandaag het publiek bij het ABN Amro Tennis Tournament vermaakt. De twee tennissers speelden in Rotterdam twee supertiebreaks als compensatie omdat Federers tegenstander in de tweede ronde, de Rus Mikhail Joezjni, zich met een beenblessure afmeldde.

ANP/Redactie
null Beeld anp
Beeld anp

Federer won de eerste tiebreak met 11-9. De twee besloten er daarna nog een te spelen, die Sijsling met 10-6 pakte.

'Het is jammer dat de mensen geen echte wedstrijd hebben kunnen zien, maar dat gebeurt. Zo is sport. Maar ik hoop dat ik iedereen toch nog een beetje blij heb gemaakt', zei Federer na afloop.

De Zwitserse tennisheld speelde woensdag zijn eerste wedstrijd voor volle tribunes. Als geste aan het publiek besloot hij, op de 60ste verjaardag van zijn moeder, toch de baan op de gaan. Krajicek was erg blij met dit gebaar. 'Hij is dit niet verplicht, maar hij wilde dit als sympathie naar het publiek doen', aldus Krajicek.

Na afloop nam Federer het ook nog op voor de Nederlandse tennissers die in Rotterdam tegenvallend presteerden. Sijsling, Robin Haase en Thiemo de Bakker vlogen er in de eerste ronde uit. 'Ik heb hier en daar wel wat gehoord, maar ik vind zeker dat Nederland veel goede spelers heeft met veel talent', stelde de nummer drie van de wereld.

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld ap
Beeld ap
Meer over