Federer bezorgt Krajicek benauwde momenten

Roger Federer heeft vanavond toernooidirecteur Richard Krajicek van het ABN Amro World Tennis Tournament benauwde momenten bezorgd. De Zwitserse publiekslieveling verloor de eerste set tegen de Rus Nikolai Davidenko maar bereikte uiteindelijk alsnog de finale: 4-6 6-3 6-4.

ANP/Redactie
null Beeld getty
Beeld getty

Daarin treft hij morgen Juan Martin del Potro. De Argentijn, de nummer 3 van de plaatsingslijst, versloeg in zijn halve finale de Tsjech Tomas Berdych.

Federer werd door Davidenko tot het uiterste getest. Zeker ook in de derde set waarin hij bij een 4-3-achterstand drie breakpoints moest wegwerken om vervolgens meteen de opslag van de Rus met een 'lovegame' te breken.

'Ik heb in het verleden grote wedstrijden gespeeld tegen Nikolai. De laatste tijd ging het wat minder met hem. Ik ben blij hem weer op dit niveau te zien. Gelukkig was hij net niet goed genoeg om mij te verslaan', zei Federer, die uitkeek naar de finale. 'We hebben al mooie duels uitgevochten: in de finale van de US Open van 2009 en ik trof hem bij de Australian Open in mijn 1000e partij ooit.'

null Beeld reuters
Beeld reuters
null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld getty
Beeld getty
Meer over