Engelaar naar Schalke 04

Orlando Engelaar speelt vanaf volgend seizoen bij FC Schalke 04. De international en speler bij FC Twente tekent een contract bij de club uit Gelsenkirchen. Beide clubs bereikten overeenstemming over de transfersom. Dit maakt voor de aanvoerder van het afgelopen seizoen de weg vrij zijn handtekening onder het contract van de Duitse Bundesligaclub te zetten. Dit meldt de website van FC Twente.

Engelaar kwam twee seizoenen geleden op de laatste dag van de transferperiode over van RC Genk naar FC Twente. Hij maakte zijn debuut op 8 september in het duel tegen Roda JC (2-2). Zijn goede prestaties bleven ook de bondscoach niet onopgemerkt. In zijn periode bij FC Twente werd hij international en maakte hij deel uit van Oranje op het EK. Bij FC Twente speelde hij 56 competitiewedstrijden, waarin hij acht treffers liet noteren.

Voorzitter Joop Munsterman over het vertrek van Engelaar: 'Uiteraard is het jammer dat Orlando Engelaar FC Twente verlaat. We moeten echter reëel zijn. Hij heeft twee uitstekende jaren bij FC Twente gekend , speelde zich in Oranje en draaide een prima EK. Zijn absolute wens was naar Schalke 04 te vertrekken, dan is het onmogelijk een speler langer te houden. Bovendien was Schalke 04 bereid de gevraagde transfersom te betalen.'

Engelaar (L) speelde tijdens het EK tegen Italië de sterren van de hemel. Foto ANP/Koen van Weel Beeld
Engelaar (L) speelde tijdens het EK tegen Italië de sterren van de hemel. Foto ANP/Koen van Weel
Meer over