Update

Elmont verliest finale Abu Dhabi

De Nederlandse judoka Guillaume Elmont heeft vandaag op de Grand Prix in Abu Dhabi genoegen moeten nemen met zilver. De 30-jarige Rotterdammer moest in de finale van de klasse tot 81 kilogram zijn meerdere erkennen in de Japanner Takahiro Nakai. Die veroverde het goud dankzij een waza-ari.

ANP/Redactie
Guillaume Elmont in het wit tijdens de WK Judo in augustus in Parijs. Beeld anp
Guillaume Elmont in het wit tijdens de WK Judo in augustus in Parijs.Beeld anp

Elmont had de finale bereikt door overwinningen op de Hongaar Laszlo Csoknyai, Safouane Attaf uit Marokko en de Amerikaan Travis Stevens. De Nederlander sloeg in de halve finale tegen Stevens toe in de extra tijd.

De wereldkampioen van 2005 behaalde 2 jaar geleden ook al zilver in Abu Dhabi. Elmont stond eerder dit jaar enkele weken aan de kant met een gescheurde hamstring, waardoor hij maar net op tijd fit was voor de WK in augustus in Parijs.

Elmont verloor toen in de derde ronde. In Abu Dhabi scoorde Elmont belangrijke punten op weg naar de Olympische Spelen van volgend jaar in Londen. De Grand Prix maakt deel uit van het kwalificatietraject.

Linda Bolder pakte in Abu Dhabi brons in de categorie tot 70 kilogram. Ze verloor in de halve finale met een yuko van de Japanse Haruka Tachimoto. Bolder eindigde eerder dit jaar als derde bij de Grand Prix van Bakoe.

Juul Franssen veroverde zondag al zilver in de klasse tot 57 kilogram. De Italiaanse Giulia Quintavalle was in de finale, in de extra tijd, te sterk voor Franssen die daarvoor al haar partijen op ippon had gewonnen.

Esther Stam strandde in de klasse tot 63 kilogram in de tweede ronde, waarin ze verloor van de Kroatische Marijana Miskovic.

Meer over