Nieuws

Einde EK voor geblesseerde Oranje-aanvaller Martens

Het EK zit er voor Lieke Martens op. De aanvaller heeft tegen Zwitserland een voetblessure opgelopen, laat de KNVB weten. Er kan geen vervanger worden opgeroepen.

Het Parool
Lieke Martens tijdens de wedstrijd tegen Zwitserland. Beeld Getty Images
Lieke Martens tijdens de wedstrijd tegen Zwitserland.Beeld Getty Images

“Dit is verschrikkelijk nieuws voor Lieke en voor ons. Ze heeft zich dit toernooi ten volle ingezet voor het team. Het is heel jammer dat haar EK zo moet eindigen,” zegt bondscoach Mark Parsons, die geen vervanger voor Martens op mag roepen.

Nederland speelt zaterdag in de kwartfinale tegen Frankrijk.

4-1

Martens wist op het EK nog niet echt te overtuigen. Tegen Zwitserland haalde Parsons haar en mede-aanvaller Lineth Beerensteyn bij een stand van 1-1 naar de kant. Invallers Romée Leuchter en Victoria Pelova maakten daarna het verschil voor Oranje: 4-1.

Eerder raakte Nederland keepster Sari van Veenendaal kwijt op het EK. Zij raakte geblesseerd in het openingsduel tegen Zweden (1-1). Daarnaast liepen middenvelder Jackie Groenen en aanvaller Vivianne Miedema het coronavirus op. Groenen deed tegen Zwitserland weer mee, Miedema nog niet. Ze is normaal gesproken tegen Frankrijk wel weer inzetbaar.

Tip Het Parool via WhatsApp

Heeft u een tip of opmerking voor de redactie? Stuur een bericht naar onze tiplijn.

Luister onze wekelijkse podcast Amsterdam wereldstad: