DWV verwijst Türkiyemspor naar laatste plek

DWV wint thuis tegen FC Omniworld. Foto John Beckman Beeld
DWV wint thuis tegen FC Omniworld. Foto John Beckman

Zondag Hoofdklasse A

AMSTERDAM - Het was een zondag met wisselend succes voor de Amsterdamse hoofdklasseclubs. Terwijl DWV thuis won van FC Omniworld, liet AFC bij Elinkwijk twee dure punten liggen. De wedstrijd van Türkyemspor werd afgelast.

Hoe schiet je er een penalty in? Bij AFC zijn ze daar nog niet uit. Twee weken geleden miste Malcolm Esajas tegen Türkyemspor al een strafschop, gisteren tegen Elinkwijk was het de beurt aan Steve Promes. Op het moment van de penalty stond AFC met 1-0 voor. Die voorsprong werd uiteindelijk nog uit handen gegeven: 1-1.

Trainer Cor ten Bosch gaat ondanks de missers niet trainen op strafschoppen. ''Dat is zinloos, als Steve er op de trainingen honderd inschiet, wil dat niet zeggen dat hij in de wedstrijd wel vanaf elf meter scoort. Dat is toch iets anders.''

AFC gaat dankzij het gelijkspel nu alleen aan kop in de hoofdklasse A. De ploeg uit Zuid heeft een punt voorsprong op Westlandia. DWV versloeg op eigen veld FC Omniworld met 2-1.

Henk Abercrombie was met een goal en een assist de man van de wedstrijd. De middenvelder: ''We hebben op basis van werklust gewonnen. Nu moeten we het zien vol te houden.''

DWV steeg door de overwinning naar de dertiende plaats, Türkiyemspor naar de laatste plaats verwijzend, uniek in de glansrijke historie van de club.

Deze week wordt overigens bekend of DWV doorgaat met trainer Ton Pronk. De coach heeft er zelf alle vertrouwen in. ''Het bestuur heeft al drie keer aangegeven dat het met me door wil.'' (DAAN DEKKER)

Meer over