Update

Dumoulin houdt het roze na dagzege Kittel in Nijmegen

Marcel Kittel heeft zaterdag de tweede etappe van de Ronde van Italië gewonnen. De Duitse spurter van Etixx-QuickStep versloeg Arnaud Démare en Sacha Modolo in de sprint. Moreno Hofland werd knap vierde. Tom Dumoulin behield de roze leiderstrui, maar Kittel komt op één seconde van de Nederlander.

null Beeld anp
Beeld anp

De rit, de tweede op Gelderse bodem, begon in Arnhem en eindigde na 190 kilometer in Nijmegen. De etappe werd gekleurd door een ontsnapping. Maarten Tjallingii maakte de hele dag deel uit van een kopgroepje van drie.

Het peloton gaf de ontsnappers veel ruimte en daardoor konden zij strijden voor de eerste bergtrui. In Berg en Dal lag namelijk één punt en Omar Fraile was de snelste op de heuvel. Het peloton rekende de vluchters vervolgens één voor één in en bereidde de sprint voor. LottoNL-Jumbo van Hofland eist daarbij een hoofdrol op, maar de Nederlander was niet opgewassen tegen het geweld van de Duitser Kittel. Die sprintte iedereen op grote afstand.

Als er zondag gekoerst wordt van Nijmegen naar Arnhem, kan Kittel de leiding overnemen. De derde rit op Nederlandse bodem eindigt naar verwachting opnieuw in een massasprint en Kittel lijkt na zijn zege van zaterdag de te kloppen man.

null Beeld anp
Beeld anp
Meer over