Update

Droom in vervulling voor 'verlosser' Van der Vaart

Rafael van der Vaart keert terug bij het Duitse HSV. Dat heeft de club vrijdagmiddag bevestigd. De 29-jarige Nederlandse international maakt voor bijna 13 miljoen euro de overstap van het Engelse Tottenham Hotspur. Hij tekent een contract voor 3 jaar.

Rafael van der Vaart (l). Beeld getty
Rafael van der Vaart (l).Beeld getty

Van der Vaart speelde eerder tussen 2005 en 2008 voor de Bundesligaclub. Het geld om de populaire Van der Vaart terug te halen naar Duitsland werd voor een groot deel beschikbaar gesteld door miljardair en investeerder Klaus-Michael Kühne.

Droom in vervulling
Een droom die in vervulling gaat, zo noemde Rafael van der Vaart zijn terugkeer naar Hamburger SV. De Nederlandse spelmaker zette vrijdag zijn handtekening onder een 3-jarig contract in Hamburg. 'Ik verheug me op 3 mooie jaren. Met onze terugkeer naar Hamburg gaat voor mij en mijn familie een droom in vervulling', zei Van der Vaart.

De oud-Ajacied groeide tussen 2005 en 2008 uit tot publiekslieveling. Na avonturen bij Real Madrid en Tottenham Hotspur keert Van der Vaart (29) nu terug bij de Duitse subtopper. 'Ik ben dolblij dat Van der Vaart weer voor HSV komt spelen', aldus trainer Thorsten Fink. 'Hij is een grote versterking voor onze ploeg.'

De transfersom van bijna 13 miljoen euro is voor een groot deel betaald door miljardair en investeerder Klaus-Michael Kühne. 'Met de komst van Van der Vaart begint de opbouw van een betere sportieve toekomst', zei Kühne.

Meer over