Dronken Belg komt modderig heuveltje maar niet op

Een man uit het West-Vlaamse Ichtegem had een heerlijk dagje op het Belgisch Kampioenschap Veldrijden in Hooglede. Gezellig met zijn vrienden klappen voor de favoriet en ondertussen stevig innemen...

Redactie
VIDEOSTILL © YOUTUBE Beeld
VIDEOSTILL © YOUTUBE

Dat laatste bleek echter niet zo handig in combinatie met de omgeving waarin de mannen zich bevonden. Veldrijden gebeurt immers op heuvelachtig, maar vooral drassig en modderig terrein. En met vijftien biertjes achter de kiezen, is het nóg lastiger dan normaal om zonder kleerscheuren bovenop een bergje te komen.

Dat blijkt dan ook uit dit filmpje, dat door een collega van de West-Vlaming op YouTube werd gezet. 'Ik word er de hele tijd op aangesproken, ik kan geen stap meer buiten de deur zetten!', meldt de beroemde dronkaard op de website van krant De Standaard.

Geen grip
De mannen hadden al sinds de ochtend flink staan pintelieren. 'De koers was voorbij en ik wou een heuvel op. Maar door het bier stond ik niet meer al te vast op mijn benen. En met mijn plastic laarzen kreeg ik ook geen enkele grip in die modder', aldus de Belg.

Op het filmpje is te zien hoe hij het, tot groot plezier van vrienden en omstanders, toch volhardend blijft proberen om boven te komen.

'Ik hoop maar dat de grote baas op het werk mij niet herkent. Mijn vrouw kon er wel om lachen. En die collega? Die mag vroeg of laat een gezonde portie wraak verwachten', aldus nog de Vlaming.

Meer over