Tennis

Djokovic in schema Indian Wells, maar toegang tot VS nog onzeker

Het tennistoernooi van Indian Wells heeft Novak Djokovic opgenomen in het speelschema. Het is echter nog onduidelijk of de Servische nummer 2 van de wereldranglijst toestemming krijgt om naar de Verenigde Staten te reizen.

Het Parool
Djokovic tijdens het Dubai Duty Free Tennis Championship in Dubai, in februari van dit jaar. Beeld AP
Djokovic tijdens het Dubai Duty Free Tennis Championship in Dubai, in februari van dit jaar.Beeld AP

De twintigvoudig grandslamwinnaar heeft tot dusverre geweigerd om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus en had eerder gezegd dat hij bereid was om die reden toernooien te moeten missen. Djokovic moest in januari na een rechtszaak in Australië het land verlaten en kon niet deelnemen aan de Australian Open in Melbourne.

“Djokovic staat op de deelnemerslijst van het toernooi en is daarom in het speelschema opgenomen. We overleggen momenteel met zijn team”, meldden de organisatoren van Indian Wells op Twitter. “Het is echter nog niet beslist of hij zal deelnemen aan het toernooi omdat hij nog toestemming van gezondheidsdienst CDC moet krijgen om het land binnen te komen.” De Serviër won het masterstoernooi in Californië vijf keer. In totaal heeft hij twintig grand slam-titels op zijn naam staan, één minder dan de huidige recordhouder Rafael Nadal.

De regels op de website van de Amerikaanse gezondheidsdienst Centers for Disease Control (CDC) van 3 maart zeggen nog dat niet-Amerikaanse reizigers gevaccineerd moeten zijn tegen Covid-19 om per vliegtuig naar de Verenigde Staten te mogen reizen.

Meer over