Djokovic bereikt finale Roland Garros

Novak Djokovic heeft zaterdag voor de derde keer in zijn loopbaan de finale van Roland Garros bereikt. De Servische tennisser bepaalde de eindstand in zijn partij tegen Andy Murray, die vrijdagavond wegens dreigend noodweer werd gestaakt, op 6-3 6-3 5-7 5-7 6-1.

Novak Djokovic. Beeld epa
Novak Djokovic.Beeld epa

Bij de hervatting van het duel was de setstand 2-1 in het voordeel van Djokovic, terwijl het in games 3-3 gelijk stond. Beide tennissers hielden met gemak hun eerste twee opslagbeurten. Daarna werd duidelijk dat Murray net zo fel op het Parijse center court was gestapt als hij het vrijdagavond na zijn comeback vanaf een 2-0-achterstand had verlaten. De Schot brak Djokovic bij een 5-5-stand, en won door zijn eigen service te houden de set met 7-5.

Djokovic leek te wankelen, maar aan het begin van de vijfde set was het plots gedaan met Murrays opleving. De Servische nummer één van de wereld brak zijn opponent direct, en stond in een oogwenk met 3-0 voor. Djokovic had zijn dominante vorm uit de twee eerste sets hervonden, zodat er in de zesde game nog een tweede break bij kwam. De 28-jarige toptennisser serveerde de partij daarna zorgeloos uit.

Zondag jaagt Djokovic in de finale tegen de Zwitser Stan Wawrinka op zijn eerste titel in Parijs. Winst zou betekenen dat hij als achtste mannelijke tennisprof het illustere Career Grand Slam voltooit. Djokovic komt dan in een rijtje met legendes als Rod Laver, Andre Agassi, Roger Federer en Rafael Nadal.

null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld getty
Beeld getty
null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld reuters
Beeld reuters
null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld reuters
Beeld reuters
null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld afp
Beeld afp
Meer over