Update

'Defensie Ajax geeft veilig gevoel'

CARDIFF - Ajax heeft met een veredeld B-elftal 0-0 gespeeld tegen Cardiff City. De verdediging gaf trainer Marco van Basten 'een veilig gevoel'. Van Basten zei dat het inkrimpen van de selectie op korte termijn moet gebeuren.

Tot dan krijgt de hele selectie speelminuten, ook Albert Luque en Leonardo, die van de club mogen vertrekken. In de eindfase van het oefenduel met Cardiff stonden bijna alleen maar spelers in het veld die vorig seizoen bij Jong Ajax speelden.

De trainer was te spreken over het samenspel tegen de fysiek sterkere Welshmen. ''We hebben een aantal kansen gecreëerd en achterin zag het er goed uit. Het gaf me een veilig gevoel.'' De nieuwe aanwinst Oleguer speelde centraal in de defensie degelijk. Met Vurnon Anita als goede secondant werd Cardiff nauwelijks gevaarlijk.

Cardiff, uitkomend in de Championship League, de vroegere First
Division, speelt volgende week de eerste competitiewedstrijd. Voor de Amsterdammers begint de eredivisie pas op 30 augustus. In deze fase van de voorbereiding ligt de nadruk op fit worden en samenspel. De echte focus op voetbal komt nadat Van Basten heeft besloten met wie hij verder wil en met wie niet.

Bruno Silva en Rasmus Lindgren speelden hun eerste oefenwedstrijd van het seizoen. Miralem Sulejmani is de enige speler in de selectie die nog niet in actie is gekomen. Wel traint de Serviër al volledig mee.

De elfduizend aanwezigen beleefden geen spectaculaire avond. Hoogtepunt was misschien wel de streakerpoging. De man, slechts half ontdaan van zijn spijkerbroek, stond enkele meters in het veld toen een steward om zijn nek vloog.

Zondag oefent Ajax tegen Sunderland.

Stekelenburg; Ogararu (69. Silva), Oleguer (66. Slijngard), Anita, Schilder; Aissati (66. Sarpong. Na blessure vervangen, 73. Donald), Perez (73. De Jong), Lindgren (46. Bakircioglü); Luque (72. Martina), Huntelaar (46. Leonardo), Rommedahl.

Meer over