PlusNieuws

Deen Rune verrast finalist 2021 Tsitsipas op Roland Garros

De Deense tennisser Holger Rune (19) heeft op Roland Garros voor een verrassing gezorgd door Stéfanos Tsitsipas (23) in de vierde ronde uit te schakelen.

ANP
De 19-jarige Deen Holger Rune meteen na zijn partij tegen Stéfanos Tsitsipas, finalist van vorig jaar. Beeld Christophe ARCHAMBAULT/AFP
De 19-jarige Deen Holger Rune meteen na zijn partij tegen Stéfanos Tsitsipas, finalist van vorig jaar.Beeld Christophe ARCHAMBAULT/AFP

De pas 19 jaar oude Rune was met 7-5, 3-6, 6-3, 6-4, te sterk voor de Griekse finalist van vorig jaar. De Scandinavische tiener verzuimde het duel bij 5-2 in de vierde set uit te serveren, maar bij zijn tweede poging was het wel raak. Na 3 uur en 1 minuut maakte hij het af na een misser van Tsitsipas.

“Ik was zo nerveus op het einde, maar ik ben zo blij dat ik het heb afgemaakt,” zei Rune. “Ik vertelde mezelf aan mijn plan vast te houden, want anders zou ik sowieso verliezen van een speler als Tsitsipas.”

Rune had voor Roland Garros nog nooit een wedstrijd gewonnen op een grandslamtoernooi. Hij is op de wereldranglijst opgeklommen naar plek 40, mede dankzij het veroveren van de titel in München. In de finale van dat toernooi zag hij Botic van de Zandschulp opgeven.

In de kwartfinales neemt Rune het op tegen de Noor Casper Ruud, die eerder op de dag Hubert Hurkacz uit Polen in vier heeft verslagen.

Tsitsipas, als vierde geplaatst op Roland Garros, verloor vorig jaar in de finale van de Novak Djokovic.

Meer over