Plus

Deadline Day: grote uittocht bij Ajax blijft uit

Wie van de drie vertrekt bij Ajax en wie niet? Het antwoord is: geen. Nicolás Tagliafico, Andre Onana en David Neres blijven ondanks hun vertrekwens dit kalenderjaar in ieder geval verbonden aan Ajax.

Johan Inan
Ook David Neres blijft, ondanks buitenlandse belangstelling, voorlopig nog bij Ajax. Beeld ANP
Ook David Neres blijft, ondanks buitenlandse belangstelling, voorlopig nog bij Ajax.Beeld ANP

In het geval van Neres was er gisteravond laat nog geen bevestiging, maar bronnen rondom Onana en Tagliafico lieten in de loop van de dag weten dat hun langverwachte transfer niet op ‘deadline day’ ging plaatsvinden.

De 29-jarige Tagliafico, die begin 2018 bij Ajax neerstreek, mikt al langere tijd op een nieuwe uitdaging. Directeur Marc Overmars en trainer Erik ten Hag hielden deze week nog rekening met een vertrek van Tagliafico, maar ondanks lichte toenadering van meerdere clubs bleef een deal uit.

Doelman Andre Onana is zijn laatste contractjaar ingegaan. Daarin zit hij tot begin november een dopingschorsing uit. Onana mag deze week wel de training hervatten. Ten Hag liet zondag nog weten uit te gaan van een spoedig vertrek. Remko Pasveer en Jay Gorter waren al aangetrokken. Niet alleen onder de lat van Ajax wordt het daardoor dringen. De kampioen heeft – nu ook de 24-jarige Neres zijn vertrekwens niet in vervulling lijkt te hebben zien gaan en ook Zakaria Labyad ondanks een aflopend contract is gebleven – een overschot aan aanvallers.

Ihattaren naar Italië

Bij PSV keert Mohamed Ihattaren (19) niet meer terug. De middenvelder gaat naar Juventus, waar hij een contract tot medio 2025 heeft getekend, maar tot het einde van dit seizoen verhuurt de club uit Turijn hem aan Sampdoria. In juli werd Ihattaren uit de PSV-selectie gezet. Hij botste af­gelopen seizoen al geregeld met de Duitse trainer, Roger Schmidt. Ihattaren speelde 74 duels voor PSV.

Luuk de Jong naar Barcelona

FC Barcelona heeft de komst van ­Sevilla-aanvaller Luuk de Jong (31) bevestigd. Barça huurt De Jong voor een jaar. Bij Barcelona komt hij te spelen met Frenkie de Jong en Memphis Depay. Luuk de Jong komt in de plaats van de Franse aanvaller An­toine Griezmann, die op huurbasis ­terugkeert bij Atlético Madrid.

Meer over