Langs de Velden

De Dijk moet nu al vrezen voor degradatie

ASV De Dijk stevent ook in de derde divisie af op degradatie, terwijl AFC afgetekend heeft gewonnen en daardoor weer bovenaan staat in de tweede divisie. Dit en meer in het wekelijkse rondje langs de velden.

Curt Simons
Sportpark Schellingwoude van ASV De Dijk Beeld Pro Shots
Sportpark Schellingwoude van ASV De DijkBeeld Pro Shots

Amateurvoetbal
De Dijk is tot nu toe bezig aan een belabberd seizoen in de zaterdag derde divisie. De club, die vorig seizoen nog in de tweede divisie speelde, staat na tien wedstrijden met slechts twee punten troosteloos onderaan en moet nu al vrezen voor degradatie.

De Dijk verloor de degradatiewedstrijd tegen Eemdijk kansloos met 6-2. De ploeg van coach Kees Oostermeijer kwam in Bunschoten na een kwartier door een doelpunt van Mick Christophersen met 1-0 voor. Eemdijk, dat dit seizoen ook nog niet had gewonnen, was vervolgens sterker en de 6-2 eindstand was niet geflatteerd. Bilal Amarzagouio maakte het tweede doelpunt van De Dijk.

In dezelfde divisie leken de amateurs van Ajax in en tegen Hoek na vier minuten door doelpunten van Kenneth Misa Danso en Ricardo Fransberg op rozen te zitten: 0-2. Hoek herstelde zich echter en won uiteindelijk met 4-2. Ajax staat met negen punten uit tien wedstrijden op de veertiende plaats.

AFC staat weer bovenaan in de tweede divisie. De ploeg van coach Uli Landvreugd kende thuis geen moeite met GVVV: 4-0. Yordi Teijsse (twee), Kenny Teijsse en Milan Hoek maakten de doelpunten voor AFC.

KNVB-beker in het Olympisch Stadion
Door het 0-0 gelijkspel van IJsselmeervogels bij Katwijk is AFC weer koploper van de tweede divisie en kende dus een goede generale voor de wedstrijd in de tweede ronde van de KNVB-beker dinsdag in het Olympisch Stadion tegen TOP Oss.

OFC heeft in de zondag derde divisie voor de tweede week op rij in de slotfase van de wedstrijd punten verspeeld. De ploeg verloor vorige week in de laatste vijf minuten van OSS'20 . Tegen EVV stond OFC zondag vlak voor tijd met 2-1 voor, maar werd het toch nog 2-2. Soufiane Reclaoui en Reda Kharchouch maakten de doelpunten voor OFC, dat op de zevende plaats staat in de zondag derde divisie.

Basketbal
De basketballers van team Amsterdam hebben bij 3x3 World Tour Finals in Peking brons gewonnen. Dimeo van der Horst, Jesper Jobse, Aron Royé en Sjoerd van Vilsteren verloren in de halve finale met 19-17 van Riga uit Letland. Naast de bronzen medaille leverde de derde plaats het viertal ook een geldprijs van 18.000 dollar (bijna 16.000 euro) op.

Van der Horst, Jobse, Royé en Van Vilsteren pakte eerder dit jaar als Nederlands team zilver op het WK 3x3 in Manilla. Basketbal 3x3 debuteert in 2020 op de Olympische Spelen van Tokio.

Handbal
De handbalsters van VOC zijn toch de favoriet voor de landstitel. Dat zei coach Ricardo Clarijs na de 33-28 overwinning op V&L in Geleen. Na de met 30-20 verloren wedstrijd tegen Quintus twee maanden in de supercup geleden legde Clarijs, ondanks de twee landstitels de laatste twee jaar van VOC, de favorietenrol bij de club uit Kwintsheul.

Na zes overwinningen in de competitie is de coach van gedachte veranderd. "We maken sneller dan gedacht stappen. Een derde landstitel op rij is daarom onze nieuwe doelstelling."

Hockey
De Amsterdamse clubs in de vrouwenhoofdklasse kenden een goed weekeinde. Amsterdam won door doelpunten van Marijn Veen, Eva de Goede en Kelly Jonker met 3-0 van Groningen. Hurley was door een treffer van Gitte Michels met 1-0 te sterk voor HDM en Pinoké won met 3-1 van Huizen. Anna O'Flanagan (twee) en Kari Stam maakten de doelpunten voor Pinoké.

Amsterdam staat met 24 punten uit 11 wedstrijden op de derde plaats in de rangschikking. Hurley staat met 14 punten op de zevende plaats. Pinoké is met eveneens 14 punten, maar een minder doelsaldo dan Hurley, achtste.

Meer over