Langs de velden

De Dijk en de Amsterdam Tigers winnen belangrijke wedstrijden

De Dijk is veilig, de Ajax-amateurs verliezen en handbalteam Aristos kampt met een blessuregolf.

Cur
Danny Hols en Tony Tol. Beeld Pro Shots/Jeroen Schreur
Danny Hols en Tony Tol.Beeld Pro Shots/Jeroen Schreur

Amateurvoetbal
De Dijk heeft in de degradatiestrijd in de tweede divisie een belangrijke overwinning behaald. Koninklijke HFC werd in Haarlem met 2-1 verslagen. Lars Raaijen en Harry Zwarthoed maakten de doelpunten voor De Dijk. De ploeg staat na de zege met 21 punten op de vijftiende plaats net in de degradatiezone, omdat nummer veertien De Treffers een beter doelsaldo heeft. AFC staat na het 1-1 gelijkspel thuis tegen Rijnsburgse Boys met negentien punten op de zestiende plaats.

JOS/Watergraafsmeer blijft de belangrijkste titelkandidaat in de zondag eerste klasse A. De ploeg van coach Roy van der Mije won thuis met 6-1 van Velsen. Davey Claus was met drie doelpunten uitblinker bij JOS. Reggie Schaap (twee) en Omar Limon maakten het zestal vol. De laatstgenoemde zorgde voor de enige smet op de wedstrijd. Hij kreeg rood voor een trappende beweging richting een tegenstander. JOS staat op de derde plaats met drie punten minder dan koploper DEM uit Beverwijk, maar JOS heeft twee duels minder gespeeld.

De amateurs van Ajax hebben het niet op toppers in de zaterdag hoofdklasse B. De ploeg speelde zes keer tegen een hooggeklasseerde ploeg en won geen enkele keer (vier nederlagen en twee gelijke spelen). De topper tegen Staphorst zaterdag eindigde in 2-2. Stanley Akoy en Berry van 't Land maakten de doelpunten voor Ajax, dat op de vierde plaats staat met 31 punten. Koploper Genemuiden heeft 35 punten, nummer twee en drie Eemdijk en Staphorst hebben 32 punten.

Handbal
Aristos heeft in de strijd om lijfsbehoud in de manneneredivisie te maken met een ware blessuregolf. Coach Maarten Roestenburg heeft daarom besloten een beroep te doen op Tom van der Maas. De 26-jarige speler stopte na vorig seizoen om zich te kunnen focussen op zijn maatschappelijke carrière. Met een sterkspelende van der Maas maakte Aristos het koploper Houten erg lastig, maar werd er toch met 29-25 verloren. De Amsterdamse ploeg blijft daardoor voorlaatste in de rangschikking.

IJshockey
De IJshockeyers van Amsterdam Tigers zijn na een 7-6 overwinning thuis tegen Eindhoven in het laatste duel van de reguliere competitie zeker van de zevende plaats in de BeNe-league. De Amsterdammers ontlopen door die klassering in de eerste ronde van de play-offs koploper en titelfavoriet Den Haag. Tigers zal het in de play-offs in elk geval zonder Jesper Persson moeten doen. De Zweed, die herstelt van een knieblessure, keert per direct terug naar zijn geboorteland.

Korfbal
De korfballers van Blauw-Wit hebben zich goed hersteld van de verrassende nederlaag tegen DVO vorige week. Hekkensluiter Avanti werd met 30-12 verslagen. Marc Broere was met zeven doelpunten topscorer bij Blauw-Wit. Peter Scheek en Momo Stavenuiter, die vorige week vanwege griep ontbraken, waren allebei zes keer trefzeker.

Meer over