Langs de velden

De Dijk begint dramatisch in de hoofdklasse

De Dijk begint dramatisch aan seizoen, AFC wint weer niet en de hockeysters van Amsterdam hebben de topper tegen SCHC met 1-1 gelijkgespeeld. Dit en meer in ons wekelijkse rondje langs de velden.

Curt Simons
Kantine De Dijk. Beeld Dingena Mol
Kantine De Dijk.Beeld Dingena Mol

Amateurvoetbal

De Dijk is dramatisch aan het seizoen begonnen. De naar de zaterdag hoofdklasse B gedegradeerde club heeft de de eerste vier competitiewedstrijden verloren en staat troosteloos onderaan. Het duel met Staphorst was tekenend voor het seizoen van De Dijk tot nu toe. De ploeg van coach Kees Oostermeijer verloor kansloos met 6-1.

De gifbeker moest op sportpark Schellingwoude helemaal leeg voor De Dijk. Doelman Risheet Lal kreeg bij een 5-1 stand een rode kaart. De Dijk had al drie keer gewisseld en daarom ging Mylan Polman, die het doelpunt van De Dijk had gemaakt, onder de lat staan. Hij kreeg dus nog één doelpunt tegen. De Dijk speelt komend weekeinde uit tegen het ook nog puntloze Deto.

In dezelfde klasse verloor Swift voor het eerst dit seizoen een wedstrijd. Berkum was op het Olympiaplein met 2-1 te sterk. Jesse Dingjan maakte het doelpunt voor Swift, dat op de zevende plaats staat.

AFC heeft ook de derde thuiswedstrijd van het seizoen in de tweede divisie niet kunnen winnen. Na het gelijkspel tegen GVVV en de nederlaag tegen HHC Hardenberg werd het zondag op sportpark Goed Genoeg 0-0 tegen Koninklijke HFC. AFC staat na vijf duels met acht punten op de zesde plaats.

WV-HEDW heeft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen in de eerste klasse A met 5-4 verloren bij Scherpenzeel. Daar zag het lang niet naar uit. WV stond in de tachtigste minuut met 4-1 voor. Scherpenzeel draaide de wedstrijd in de slotfase door vier doelpunten, waarvan twee in blessuretijd, echter volledig om. De doelpunten van WV werden gemaakt door Ashraf Azzouz, Roy van Essen, Danny Blom en Kick van Moerkerk.

JOS Watergraafsmeer heeft verzuimd de koppositie te pakken in de zondag hoofdklasse A. Door doelpunten van Kobina Plange en Reggie Schaap stond JOS tegen SDO binnen twintig minuten met 2-0 voor. De ploeg uit Bussum kwam in de tweede helft echter terug tot 2-2. Door het gelijkspel staat JOS op de tweede plaats met twee punten minder dan koploper Leonidas.

Basketbal

De basketballers van Apollo hebben dit seizoen de beschikking over twee ervaren buitenlandse spelers. De dertigjarige Amerikaanse spelverdeler Xavier Cannefax komt over van Al Rayyan uit Qatar. Daar scoorde hij gemiddeld 23 punten per wedstrijd. De 29-jarige Servische center Mladen Vitkovic speelde vorig seizoen in de Bulgaarse competitie. Ook de Israëliër Noam Hasson kiest voor Apollo. Hij maakt deel uit van de selectie onder 21 jaar van Israël. Voor Apollo begint de competitie zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Limburg.

De basketbalsters van bekerwinnaar Loon Lions uit Landsmeer hebben de supercup moeten laten aan Grashoppers uit Katwijk. De landskampioen was na een 40-29 voorsprong bij rust met 76-68 te sterk voor de ploeg van coach Thijs Volmer. Voor Lions begint de competitie zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Binnenland uit Barendrecht.

Hockey

De hockeysters van Amsterdam hebben de topper tegen SCHC met 1-1 gelijkgespeeld. De gelijkmaker van de club uit Bilthoven viel in de slotseconden uit een strafcorner. Michelle Fillet had Amsterdam in de 42ste minuut tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong gezet. SCHC was de betere ploeg en kreeg liefst tien strafcorners, maar Amsterdam-keepster Anne Veenendaal hield dus tot de laatste minuut haar doel schoon. Amsterdam staat door het gelijkspel na twee duels op de vijfde plaats met twee punten minder dan de koplopers Bloemendaal, Den Bosch en Oranje-Rood. De vrouwen van Pinoké verloren met 1-0 van Den Bosch en zijn na twee wedstrijden nog puntloos.

De hockeyers van Pinoké moesten diepgaan om Almere te verslaan: 4-3. De thuisploeg kwam drie keer op voorsprong, maar mede door drie benutte strafcorners van de Belg Alex Hendrickx ging de overwinning toch mee naar Amsterdam. Ook de hockeyers van Amsterdam moesten het hebben van een Belg. Door twee strafcorners van Tanguy Cosyns werd thuis met 2-2 gelijkgespeeld tegen Oranje-Rood. Hurley pakte door een 2-2 gelijkspel uit bij HGC het eerste punt van het seizoen. Emil Schaefer en Noam Sheridan maakten de doelpunten.

Meer over