De Boer polst Litmanen voor baan van jeugdtrainer

Frank de Boer heeft afgelopen weekend Jari Litmanen gepolst of hij een baan als jeugdtrainer bij Ajax ziet zitten. De Fin was afgelopen weekend in Nederland voor de opnames van een documentaire over zijn loopbaan en bezocht ook Ajax' wedstrijd tegen NEC.

Redactie
null Beeld anp
Beeld anp

Litmanen (41) kampt momenteel met een meniscusblessure, maar sluit niet uit dat hij nog een jaar doorgaat als voetballer bij HJK Helsinki. Bovendien wordt een mogelijke komst naar Ajax bemoeilijkt, doordat hij nu veel pendelt tussen Finland en Estland, het land waar zijn vrouw vandaan komt.

'In Finland en Estland ben ik thui. Maar als ik naar Nederland ga, dan ga ik voor het voetballen. Ik kom daar wel uit, hoor. Maar hoe zit het met mijn vrouw en kinderen? Die moeten helemaal opnieuw beginnen. Ik zal weer huizen moeten verkopen en huizen kopen, dat heb ik toch al 25 jaar gedaan', zegt Litmanen in NUsport.

'We stuiten kortom, na mijn spelerscarrière, op heel veel vragen waar ik op een gegeven moment antwoord op moet zien te vinden', laat de voormalige nummer 10 zijn toekomst in het ongewisse.

Frank de Boer. Beeld afp
Frank de Boer.Beeld afp
null Beeld ap
Beeld ap
Meer over