Davy Klaassen krijgt eindelijk weer minuten bij Everton

Davy Klaassen heeft weer eens speeltijd gekregen bij Everton. In de Premier League was hij sinds 23 september vorig jaar niet meer te zien geweest. 

ANP
null Beeld Pro Shots
Beeld Pro Shots

Hij mocht in de 84e minuut van de door zijn ploeg gewonnen wedstrijd tegen Brighton & Hove Albion (2-0) invallen. Klaassen werd vorig seizoen voor 28 miljoen euro overgenomen van Ajax, waar hij aanvoerder was. Zijn eerste seizoen bij de tweede club van Liverpool verloopt tot dusver uiterst teleurstellend.

In januari liet trainer Sam Allardyce op ondubbelzinnige wijze weten dat Klaassen kon trainen wat hij wilde, speeltijd zou er toch niet inzitten. "Er lijkt uit al mijn andere spelers simpelweg meer te komen dan uit Davy. Zoals het nu gaat moet ik concluderen dat het gewoon niet werkt met hem." Daar lijkt nu toch mondjesmaat verandering in te komen.

Everton dankte de zege aan een eigen doelpunt van Gaëtan Bong en een treffer van Cenk Tosun. Wayne Rooney miste nog een strafschop voor de thuisploeg uit Liverpool.

Davy Pröpper had een basisplaats bij Brighton en Jürgen Locadia mocht invallen. Tweede doelman Tim Krul bleef op de bank.

Lees ook: Klaassen zakt langzaam weg in Engelse voetbalmoeras

Meer over