David Neres vertrekt naar Sjachtar Donetsk in Oekraïne

Ajax gaat David Neres verkopen aan Sjachtar Donetsk voor ongeveer 15 miljoen euro. Ook heeft Ajax een doorverkooppercentage bedongen. De clubs hebben daarover een mondeling akkoord bereikt.

Jesper Roele
null Beeld ANP
Beeld ANP

De 24-jarige buitenspeler zat de afgelopen anderhalf jaar, sinds de komst van zijn landgenoot Antony, vaak op de bank. Ook wist hij in wedstrijden niet meer het niveau te halen van drie jaar geleden, toen Ajax doorstootte naar de halve finale van de Champions League. Neres was toen een van de smaakmakers in de ploeg van Erik ten Hag. Na dat seizoen meldden zich meerdere clubs voor de Braziliaan, maar Ajax wenste hem toen niet te verkopen.

Neres kwam in 2017 over van de Braziliaanse club São Paulo. Ajax betaalde toen 12 miljoen euro voor de behendige speler.

Met Steven Bergwijn heeft Ajax al een opvolger voor Neres op het oog. De Nederlander in dienst van Tottenham Hotspur mag de Londense club verlaten. Ajax zou al een eerste bod hebben uitgebracht van 18 miljoen euro, dat volgens Engelse media is afgewezen.

Meer over