Daley Blind: punt was verdiend geweest

Daley Blind vond dat Ajax een punt had verdiend in het duel met Liverpool (0-1) in de Champions League. De teruggekeerde Davy Klaassen vindt het verlies ‘zonde’.

ANP
Daley Blind. Beeld BSR Agency
Daley Blind.Beeld BSR Agency

“Ik denk dat we best gelijk hadden kunnen spelen,” zei hij bij Ziggo. “Tegen deze topclub hebben we best een aantal goede kansen uitgespeeld. We hadden er echter tenminste een moeten benutten.”

Tevreden was hij uiteraard niet. “Het gaat om het resultaat en dat was niet goed,” vervolgde de international. “In de meeste wedstrijden gaat het nu eenmaal om de details, die moeten goed zijn. En dat was bij ons vanavond niet het geval. Dat mogen we onszelf verwijten, hoewel we een goede wedstrijd hebben gespeeld.”

Klaassen

Davy Klaassen die uitstekend speelde, maar toch werd gewisseld door trainer Erik ten Hag, vond het ‘zonde’ dat de thuiswedstrijd tegen Liverpool met 0-1 verloren ging. “Ik denk wel dat we een puntje hadden verdiend,” beaamde de middenvelder bij SBS6. “Het klopt dat we voldoende kansen hebben gecreëerd, maar dan moet de bal er wel ingaan. En dan krijgen we ook nog zo’n klotegoal tegen,” doelde hij op het eigen doelpunt van Nicolás Tagliafico in de 35e minuut. “Dat is gewoon zonde.”

Klaassen speelde een degelijke wedstrijd, maar moest in de 74e minuut naar de kant. “Waarom? Ik heb geen idee. Dan kan toch? Je mag nu eenmaal vijf spelers wisselen. Of ik uitleg heb gehad? Nou, ik denk dat de trainer tijdens zo’n wedstrijd wel andere zaken aan zijn hoofd heeft. Misschien wilde hij er een paar frisse benen in.”

Meer over