Cruijff: Geen wonderen verwachten bij Chivas

Johan Cruijff waarschuwde vandaag dat er niet direct wonderen van hem verwacht moeten worden bij Guadalajara. De Nederlandse voetballegende tekende een contract voor drie jaar als adviseur bij de Mexicaanse voetbalclub.

ANP
null Beeld afp
Beeld afp

'Het is absurd om te denken dat het team ineens gaat winnen omdat ik er ben. We kunnen niet verwachten dat we morgen spelen als Nederland. Mexicanen zijn Mexicanen en Spanjaarden zijn Spanjaarden', zei Cruijff bij zijn prestatie in het Omnilife stadion.
De steenrijke eigenaar Jorge Vergara ziet in Cruijff de oplossing om Chivas uit de ergste crisis in jaren te krijgen. De ploeg heeft al 13 wedstrijden op rij niet gewonnen. 'Cruijff zal de hele situatie van de club gaan analyseren en zal ons helpen om de beste beslissingen te nemen', aldus Vergara.

Chivas speelt als enige ploeg in de Mexicaanse competitie alleen met spelers uit eigen land. Vergara gokte volledig uit de talenten uit de opleiding, maar dat pakt dit seizoen niet goed uit. 'Het is de bedoeling dat Cruijff het project voor de lange termijn gaat leiden en niet voor de korte termijn', zei Vergara.

Voordat hij besloot Guadalajara te gaan helpen, won Cruijff informatie in bij Pep Guardiola, de trainer van FC Barcelona. 'Hij speelde in het verleden ook in Mexico. Toen ik werd benaderd, heb ik eerst hem gesproken.'

null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld EPA
Beeld EPA
Meer over