Chantal Blaak wint Ronde van Vlaanderen bij de vrouwen

De Nederlander Chantal van den Broek-Blaak heeft de Ronde van Vlaanderen bij de vrouwen gewonnen.

ANP
Chantal Van den Broek-Blaak Beeld BELGA
Chantal Van den Broek-BlaakBeeld BELGA

Haar land- en ploeggenoot Amy Pieters kwam ruim een minuut na Blaak als tweede over de finish. De Belgische Lotte Kopecky eindigde als derde.

“Ik ben heel blij dat ik hier eindelijk als eerste over de streep mag komen,” zegt de 30-jarige Blaak. “Het was niet per se de bedoeling om er vanaf de Paterberg vandoor te gaan. Ik keek om mij heen en zag dat ik alleen voorop zat. Toen ik hoorde dat Anna en Amy nog bij de achtervolgers zaten wist ik dat we het spel konden spelen.” Dat spel werd volgens de winnares perfect uitgespeeld. “Ik had zo’n goede ‘back-up’ met hen. Vanaf dat moment begon ik te geloven in een overwinning.”

Van der Poel

De Nederlandse ploeg Boels-Dolmans was met Anna van der Breggen, Blaak en Pieters sterk vertegenwoordigd in de finale. Richting de Paterberg trok Blaak door en begon aan een solo op 18 kilometer van de finish. Annemiek van Vleuten (Mitchelton-Scott) en haar ploeggenoot Cecile Brown leidden de achtervolging maar slaagden er niet in de voormalig wereldkampioen te achterhalen.

Eerder zondag won de Nederlander Mathieu van der Poel bij de mannen.

Meer over