Burnley gaat fans levenslang weren na vliegtuigje met tekst ‘White Lives Matter’

Burnley heeft de fans opgespoord die vlak voor de wedstrijd tussen Manchester City en Burnley een vliegtuigje over het stadion lieten vliegen met een banner met de tekst ‘White Lives Matter Burnley’.

Tim Hartman
Het vliegtuigje met de banner .  Beeld REUTERS
Het vliegtuigje met de banner .Beeld REUTERS

“We weten wie verantwoordelijk zijn en zullen ze, elk individu die eraan mee heeft gewerkt, levenslang weren uit ons stadion,” zegt Neil Hart, directeur van Burnley. “Ik was verbolgen en schaamde me voor de actie. Dit is niet waar wij als club voor staan,” aldus de Engelsman bij Sky Sports.

De club zelf bood al tijdens de wedstrijd excuses aan. “Wij vinden dit volkomen onacceptabel. Dit past niet bij de normen en waarden die wij als club uitdragen en deze actie is volkomen misplaatst. Hopelijk komen we er snel achter wie hier verantwoordelijk voor is. Deze mensen zijn niet langer welkom bij onze wedstrijden. Wij bieden onze excuses aan aan alle betrokkenen bij Project Restart in de Premier League, aan de club Manchester City en aan iedereen die de actie Black Lives Matter steunt. Ook wij staan volledig achter Black Lives Matter.”

Meer over