Britse media wensen Ten Hag ‘veel succes’ bij United na ‘horrorshow’ tegen Liverpool

Manchester United werd dinsdagavond vernederd door de aartsrivaal. Liverpool won met 4-0 van The Red Devils en daarmee werd de toekomstige club van Erik ten Hag nog gespaard. Engelse media wensen de Nederlander dan ook met het nodige cynisme succes op Old Trafford.

Tim Hartman
Bruno Fernandes  van Manchester United baalt terwijl Liverpoolspelers hun tweede doelpunt vieren.  Beeld ANP / EPA
Bruno Fernandes van Manchester United baalt terwijl Liverpoolspelers hun tweede doelpunt vieren.Beeld ANP / EPA

“Het is beschamend en teleurstellend, misschien zelfs wel vernederend. We moeten accepteren dat zij zes jaar op ons voorliggen,” sprak Ralf Rangnick na afloop van het duel tussen Liverpool en Manchester United op Anfield.

De huidige coach van United gaf bovendien aan dat drie of vier nieuwe spelers komende zomer niet voldoende zijn om Ten Hag aan een kwalitatief goede ploeg te helpen. De Duitser gaf aan dat Manchester United de grootste zomeruitgaven ooit moet doen om de problemen binnen de ploeg op te lossen.

“Je hebt meer spelers nodig, zeker als je er rekening mee houdt dat sommige spelers hier volgend jaar niet meer zullen spelen. Afgezien van de keeper, moeten we ervoor zorgen dat de ploeg op alle linies verbetert,” aldus Rangnick.

Jürgen Klopp

Hoewel witte rook nog ontbreekt omtrent Ten Hag en Manchester United, wenst de BBC Ten Hag alvast veel succes. “De komst van Ten Hag zou een reden tot feest moeten zijn, maar in plaats daarvan zal medelijden de overheersende emotie zijn als de Nederlander door de poorten van Old Trafford komt lopen. Ten Hag treft een nog problematischer situatie aan dan Jürgen Klopp in 2015 bij Liverpool. Klopp had in elk geval nog een uniforme kleedkamer zonder spelers die zichzelf beter vonden dan ze waren.”

De Engelse zender ziet dat Ten Hag een disfunctionele kleedkamer erft vol spelers die niet bij de club willen spelen of die niet goed genoeg zijn en de club in verlegenheid brengen: “Veel succes, Erik. Wát een klus is dit voor de manager die zijn eerste Premier Leagueclub gaat coachen. Als Ten Hag de moed heeft kunnen verzamelen om naar deze horrorshow te kijken, ziet hij dat hij leiders moet zien te vinden. De officiële bevestiging van Ten Hag kan niet snel genoeg komen om de blik op de toekomst te richten. Ten Hag zal de gelukswensen meer dan nodig hebben om deze troep op te ruimen.”

Ten Hag als keerpunt

Ook bij Sky Sports zien ze dat Ten Hag voor een monsterklus staat: “Niemand bij Manchester United wil bij Liverpool, maar ze kunnen alleen maar dromen van de kristalheldere visie van The Reds. De komst van Ten Hag moet een keerpunt zijn. De club moet omarmen wat de Nederlander met zijn spel te bieden heeft.”

En dat is inderdaad zéér nodig volgens Roy Keane. De voormalig speler van Manchester United liet geen spaan heel van zijn oude club: “Eerder dit seizoen was er woede, nu is het gewoon verdriet. Er zit geen hart, ziel, leider en kwaliteit in deze ploeg. Het is van de top tot aan de manager een wanorde. Het is zo triest om te zien. Dit is niet de club waarvoor ik speelde. Er is een heel lange weg te gaan,” aldus de Ier.

Keane besloot: “Dit is gewoon een heel andere club. Er was nog een beetje trots, maar geen van deze spelers is trots. Vroeger overwoog niemand Manchester United te verlaten. Als iemand vroeg of je weg wilde, zei je: nee, want dit is de beste club ter wereld. Je zou bang zijn om te worden verkocht. Nu lijkt het alsof iedereen de deur uit wil. Ze willen zo snel mogelijk weg. En dat bij een club als Manchester United...”

Luister onze Ajaxpodcast Branie:

Meer over