Boom, Gesink en Hoogerland genomineerd

Lars Boom maakt kans op de titel Wielrenner van het jaar 2009. Foto ANP Beeld
Lars Boom maakt kans op de titel Wielrenner van het jaar 2009. Foto ANP

DEN BOSCH - Lars Boom, Robert Gesink en Johnny Hoogerland zijn genomineerd voor de titel Wielrenner van het jaar 2009. Een van de drie renners, rijdend voor Rabobank (Gesink en Boom) en Vacansoleil, krijgt de eretitel op 30 november op een gala in Den Bosch toegekend.

Het gala wordt georganiseerd door de wielerbond KNWU, Club 48 (genootschap van oud-wielerkampioenen), Wieler Magazine en de gemeente Den Bosch.

Een jury met als voorzitter oud-renner Theo de Rooij heeft Boom, Gesink en Hoogerland genomineerd. Boom won in een sterk debuutjaar bij de profs onder meer een rit in de Ronde van Spanje, Gesink had tegenslag in een verder sterk jaar. De klimmer verloor door een val een podiumplaats in de Vuelta. Hoogerland debuteerde bij de profs en beleefde zijn doorbraak met vooral een zeer sterke tweede helft van het seizoen.

De leden van Club 48 en de lezers van Wieler Magazine mogen nu hun stem uitbrengen op de drie. Bij de vrouwen zijn Chantal Blaak, Marianne Vos en Kirsten Wild onder de genomineerden, bij de beloften zijn dat Michel Kreder, Steven Kruijswijk en Dennis van Winden. (ANP)

Meer over