PlusNieuws

Bondscoach Wiegman boekt met Engeland recordzege

Bondscoach Sarina Wiegman heeft met Engeland in de WK-kwalificatie een recordzege geboekt. Het duel met het nog puntloze Letland eindigde in Doncaster in 20-0.

Het Parool
Lauren Hemp viert het vijftiende doelpunt van het Engelse team. Beeld Action Images via Reuters
Lauren Hemp viert het vijftiende doelpunt van het Engelse team.Beeld Action Images via Reuters

De oude topscore van de Britse voetbalsters stond op 13-0 en werd in oktober 2005 neergezet tegen Hongarije. Lauren Hemp was in het doelpuntenfestijn van gisteravond topscorer met vier treffers. Ellen White scoorde drie keer; zij is met 48 treffers nu topscorer aller tijden van Engeland. Ook Beth Mead en Alessia Russo kwamen drie keer tot scoren.

Engeland won eerder de uitwedstrijd tegen Letland met 10-0. De ploeg van Wiegman heeft in groep D tot dusver alle zes wedstrijden gewonnen en leidt met achttien punten en een imposant doelsaldo van 53-0. Oostenrijk en Noord-Ierland staan op vijf punten achterstand.

“Ik ben erg trots op Ellen White,” zei Wiegman na afloop. “Ze heeft een geweldige carrière en nu heeft ze ook het Engelse doelpuntenrecord in bezit. Deze winst was een echte teamprestatie. Natuurlijk, de tegenstander was niet best en het verschil in niveau was groot, maar dan moet je nog wel zelf de wedstrijd maken en blijven gaan. Dat hebben we gedaan, tot en met de laatste minuut bleven we met de juiste energie voetballen. Dat vind ik behoorlijk indrukwekkend.”

IJsland nadert Nederlandse voetbalsters in WK-kwalificatiepoule

De IJslandse voetbalsters hebben in groep C van de WK-kwalificatie, de groep van Nederland, hun derde overwinning behaald. De uitwedstrijd tegen Cyprus leverde een ruime overwinning op: 0-4. Bij de rust leidden de bezoekers al met 0-3.

IJsland staat in de poule nog altijd achter Nederland op de tweede plaats. Oranje heeft elf punten uit vijf duels, IJsland staat op negen punten uit vier wedstrijden. Alleen de groepswinnaar plaatst zich direct voor het WK in Australië en Nieuw-Zeeland in 2023. Op 6 september volgend jaar treffen Nederland en IJsland elkaar in de laatste poulewedstrijd.

Tsjechië, dat afgelopen zaterdag gelijkspeelde tegen Nederland (2-2), had gisteravond moeten spelen tegen Belarus, maar in die ploeg werden drie voetbalsters positief getest op het coronavirus. Mogelijk wordt het duel vandaag alsnog gespeeld in Tsjechië. (ANP)

Meer over