Nieuws

Bondscoach Louis van Gaal legt met Telstar koploper over de knie op unieke avond

De avond zou pas echt geweldig zijn als er werd gewonnen, zei Louis van Gaal over zijn eenmalige uitstapje als trainer van Telstar. En het werd geweldig, want de nummer 18 van de Keuken Kampioen Divisie versloeg koploper Jong AZ: 1-0.

Het Parool
Louis van Gaal tijdens de Nederlandse Keuken kampioen Divisie wedstrijd tussen SC Telstar en Jong AZ Alkmaar. Beeld ANP
Louis van Gaal tijdens de Nederlandse Keuken kampioen Divisie wedstrijd tussen SC Telstar en Jong AZ Alkmaar.Beeld ANP

Telstar kwam al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. Het was Glynor Plet die Louis van Gaal liet juichen. Met wat geluk werkte de spits van Telstar de bal van dichtbij over de doellijn.

Van Gaal had vooraf aangekondigd dat zijn ploeg flink druk zou zetten op Jong AZ en dat lukte in de eerste helft heel aardig. Na rust was het een stuk minder en de ploeg van Maarten Martens was lange tijd de bovenliggende partij. Even leek Robin Lathouwers gelijk te maken, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

Van Gaal liet het coachen langs de lijn over aan Andries Jonker, maar ook bij de bondscoach leek de onrust wat toe te nemen. Die bleek echter nergens voor nodig, want Telstar trok de zege over de streep en boekte zo de tweede zege op rij. Jong AZ is na de nederlaag niet langer de kopkoper in de KKD.

Na het laatste fluitsignaal gaat een breed lachende Van Gaal met de Telstar-spelers mee om de thuisfans te bedanken. Een mooie afsluiting van een prachtige avond.

Louis van Gaal zat vanavond eenmalig op de bank bij Telstar. Dit deed de bondscoach voor een goed doel. Van elke kaart die verkocht werd voor het duel met de Alkmaarders ging er 2,50 euro naar de stichting Spieren voor Spieren.

Meer over