Bokser na overwinning door publiek aangevallen

De Filipijnse bokser Johnriel Casimero is gisteravond in het Argentijnse Mar del Plata, na zijn overwinning op de plaatselijke held Luis Lazarte om de interim-wereldtitel bij de IBF-vlieggewichten, door de woedende menigte aangevallen. De 21-jarige Casimero en zijn crew moesten onder leiding van de beveiliging naar de kleedkamers vluchten.

Redactie

Ook tijdens de wedstrijd had Casimero het zwaar te verduren gekregen. Lazarte pakte enkele keren uit met onreglementaire stoten en beet zelfs een keer zijn opponent. Casimero hield echter stand en werkte zijn tegenstander in de negende ronde tegen de vlakte. Na de wedstrijd kondigde Lazarte het einde van zijn carrière aan en verraste hij met de uitspraak 'dat het allemaal de schuld van Casimero was omdat hij unfair gebokst had'.

Stoelen vliegen in het rond
De stoelen vlogen massaal in het rond en enkele woedende toeschouwers gingen in de ring een robbertje boksen met de winnaar. Die incasseerde enkele rake klappen, maar verdedigde zich ook kranig. Uiteindelijk werd Casimero ontzet.

Meer over