Blessure houdt Dafne Schippers uit WK-finale 100 meter

Dafne Schippers gaat niet van start in de finale van de 100 meter bij de WK atletiek in Doha. De Utrechtse is geblesseerd geraakt tijdens de halve finales. Het betreft een pijnlijke lies.

ANP
null Beeld REUTERS
Beeld REUTERS

Schippers had zich met de zevende tijd geplaatst voor de finale. Ze liep 11,07 en werd daarmee derde in haar heat. Die klassering was eigenlijk niet genoeg voor een finaleplek, maar op basis van haar tijd mocht ze toch door naar de eindstrijd in het Khalifa Stadion.

Aan haar sprint in de halve finale was het niet af te zien, maar kennelijk is de liesblessure erin geslopen. Volgens een woordvoerder van de Atletiekunie start ze ook uit voorzorg niet, omdat de medische staf gaat proberen haar klaar te stomen voor de 200 meter. Op die afstand wil ze haar titel verdedigen.

Hoewel Schippers gezien haar tijd in de halve finales geen kandidate leek voor een medaille, barstte ze toch in tranen uit bij haar coach Bart Bennema. “Dat lijkt me logisch, het is een sportvrouw die de finale haalt en het niet kan laten zien,” zei hij.

Volgens Bennema kwam de blessure uit het niets. “De grote verschillen tussen koud en heet hier hebben geen invloed gehad. Ze voelde iets na 20 meter, na 50 meter leek het verdwenen, maar na de finish zei ze al snel dat het niet goed zat.”

Hij kon onmogelijk zeggen of Schippers maandag kan starten in de series van de 200 meter. “We hebben nu geen risico genomen. Het was een weloverwogen besluit, ook Dafne stond erachter. Het is nu afwachten of de fysio en de arts haar nog kunnen helpen.”

Meer over