Update

Bizarre tijden Bolt en Blake in Brussel

Usain Bolt heeft vrijdag in Brussel de beste tijd van dit seizoen neergezet op de 100 meter. De olympisch kampioen uit Jamaica snelde tijdens de laatste Diamond League-ontmoeting naar 9,76 seconden.

ANP/Redactie
Usain Bolt kijkt vol ongeloof naar het scorebord na de toptijd van Yohan Blake (rechts) op de 200 meter. Beeld ap
Usain Bolt kijkt vol ongeloof naar het scorebord na de toptijd van Yohan Blake (rechts) op de 200 meter.Beeld ap

Daarmee was hij 0,02 sneller dan zijn landgenoot Asafa Powell eerder dit jaar in Lausanne (9,78). 'Ik wilde de beste tijd van het jaar lopen', vertelde Bolt kort na zijn race. 'Ik ben blij dat het gelukt is. Ik neem nu een maand vakantie en begin dan opnieuw met trainen.'

Het podium in Brussel bestond volledig uit Jamaicanen. Nesta Carter werd tweede in 9,89, Lerone Clarke derde in 10,05.

Bolt werd onlangs tijdens de WK in de finale van het koningsnummer gediskwalificeerd wegens een valse start. Zijn landgenoot Yohan Blake ging er daarom toen met de wereldtitel vandoor. Blake deed in Brussel opnieuw van zich spreken door op de 200 meter de beste tijd van dit jaar te lopen: 19,26. Alleen Bolt was ooit sneller (19,19).

'Ik had verwacht dat ik snel zou zijn, maar zo snel nou ook weer niet', aldus Blake, die liefst 0,14 seconde onder de beste seizoenstijd dook. Die stond tot vrijdag op naam van Bolt. 'De laatste 40 meter waren te gek. Ik ben net een beest dat de baas is op de baan', blufte het nieuwe sprintwonder van Jamaica. De Amerikaan Walter Dix eindigde op de Memorial Van Damme als tweede (19,53), Nickel Ashmeade uit Jamaica werd derde in 19,91.

Kenenisa Bekele liep in Brussel, de laatste wedstrijd van de Diamond League, de beste tijd van het seizoen op de 10.000 meter. De 29-jarige Ethiopische atleet finishte na 26 minuten en 43,16 seconden. De Brit Mo Farah was in juni in Eugene ruim 3 seconden langzamer. Bekele, tijdens de WK in Daegu nog geplaagd door een blessure, bleef in de Belgische hoofdstad de Keniaan Lucas Rotich (26.43,98) en de Amerikaan Galen Rupp (26.48,00) voor.

null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld reuters
Beeld reuters
null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld REUTERS
Beeld REUTERS
null Beeld reuters
Beeld reuters
null Beeld ap
Beeld ap
Meer over