Update

Belgische hockeyers definitief eindstation voor Lammers

Marc Lammers is per direct gestopt als bondscoach van de Belgische hockeyers. Dat heeft de 45-jarige Nederlander vandaag bekendgemaakt. Hij wordt opgevolgd door zijn assistent Jeroen Delmee.

Redactie
null Beeld ANP
Beeld ANP

'De Red Lions worden nu het eindstation van mijn carrière als hockeycoach, en zullen ook het eindstation blijven', zei Lammers, die daarmee direct uitsloot dat hij opnieuw aan de slag gaat als bondscoach van de Nederlandse hockeysters. Die zitten zonder coach, nadat Max Caldas overstapte naar de mannen.

Lammers had de Belgische nationale ploeg sinds 2012 onder zijn hoede. Met België eindigde hij vorige maand als vijfde op het WK in Den Haag. Ook won hij vorig jaar zilver met de ploeg op het EK in eigen land.

De 41-jarige Delmee, die nu tot en met de Spelen van 2016 vastligt bij de Belgische bond, kwam als speler uit op vier olympische toernooien. In 1996 en 2000 won hij goud. In 2008 mocht hij de vlag dragen van de openingsceremonie van de Spelen. Dat toernooi eindigde met de vierde plaats uiteindelijk in een teleurstelling.

Meer over