Bayern München klaar op transfermarkt

MÜNCHEN - Louis van Gaal weet met welke spelers hij het in de tweede seizoenshelft moet doen. Volgens sportief directeur Christian Nerlinger gaat Bayern München zich de komende weken niet meer begeven op de transfermarkt. De Duitse topclub ontdeed zich de voorbije week van wat overbodige spelers, zoals Luca Toni en Andreas Ottl.

''Ik ga er van uit dat het hierbij blijft'', zei Nerlinger op de website van Bayern, dat momenteel zijn trainingskamp heeft opgeslagen in Dubai. ''We gaan voor 100 procent zeker zelf geen spelers aantrekken.'' De Duitsers waren in de zomer zeer actief op de transfermarkt. De selectie van Van Gaal werd versterkt met onder anderen Arjen Robben, Edson Braafheid, Danijel Pranjic en Mario Gomez. ''We hebben een uitgebalanceerde en goede selectie'', aldus Nerlinger.

De sportief directeur van de club uit Beieren heeft de komende periode echter nog wel wat werk te doen. De contracten met Mark van Bommel, Daniël van Buyten, Jörg Butt, Hamit Altintop, Michael Rensing en Andreas Görlitz lopen na dit seizoen af. Daarnaast staat Franck Ribéry in de belangstelling van diverse Europese topclubs. Bayern zou het contract met de Fransman - dat medio 2011 afloopt - echter ook graag willen verlengen. (ANP)

Coach Louis van Gaal te midden van de spelers van Bayern München tijdens het trainingskamp in Dubai, 8 januari 2010. Foto EPA Beeld
Coach Louis van Gaal te midden van de spelers van Bayern München tijdens het trainingskamp in Dubai, 8 januari 2010. Foto EPA
Meer over