Australië voor 14de keer winnaar Champions Trophy

De hockeyers van Australië hebben vanavond in Londen de Champions Trophy gewonnen. De wereldkampioen versloeg India, de ploeg van bondscoach Roelant Oltmans, via shoot-outs (3-1). In de normale speeltijd vielen geen treffers (0-0). Australië liet in het tweede kwart nog wel een strafbal liggen. Blake Govers schoot naast.

null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Voor recordhouder Australië was het de veertiende triomf in de Champions Trophy. Olympisch kampioen Duitsland eindigde op de derde plaats dankzij een zege van 1-0 op Groot-Brittannië.

De Nederlandse hockeyers deden niet mee. Bondscoach Max Caldas vond het zeslandentoernooi in Londen niet goed passen in de voorbereiding van Oranje op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in augustus. De Nederlandse vrouwenploeg gebruikt het evenement wel als opmaat naar de Zomerspelen. Oranje opent de Champions Trophy zaterdag, eveneens in Londen, met de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland.

In 2018 zal voor de laatste keer om de Champions Trophy worden gespeeld. Daarna verdwijnt het befaamde toernooi van de internationale speelkalender.

Meer over