Atlete Samuel onder WK-limiet 60 meter

Jamile Samuel heeft voldaan aan de limiet op de 60 meter voor de WK indooratletiek, begin maart in de Engelse stad Birmingham.

ANP
Samuel in Londen 2017 Beeld anp
Samuel in Londen 2017Beeld anp

De Amsterdamse atlete sprintte in het Tsjechische Ostrava naar de winst in haar serie in 7,28 seconden. Dat is twee honderdsten onder de limiet voor Birmingham van 7,30.

Ze is al de tweede atlete die onder de limiet duikt. Stadgenote Madiea Ghafoor snelde kortgeleden naar een persoonlijk record van 7,25.

Onzeker
Samuel en Ghafoor zijn nog niet zeker van een startplek bij de mondiale titelstrijd. Als meer dan twee atletes voldoen aan de limiet, gaan in principe de snelste twee naar het WK.

Dafne Schippers, die twee jaar geleden op de WK indoor zilver veroverde op de 60 meter, is van plan ook dit jaar weer aan de WK mee te doen. De Utrechtse wereldkampioene 200 meter moet haar indoorseizoen nog beginnen. Ze heeft haar deelname aan de NK indoor (17 en 18 februari) in Apeldoorn inmiddels toegezegd.

Samuel eindigde in de finale van de 60 meter in Ostrava als derde in 7,29. Naomi Sedney, de regerend Nederlands kampioene 60 meter, kwam nog niet aan de limiet; ze noteerde 7,38 in de series en 7,41 in de finale.

Pfeiffer
Solomon Bockarie opende eveneens in het Tsjechische atletiekgala zijn indoorseizoen. Hij liep 6,83 op de 60 meter, ruim boven de WK-limiet van 6,63. Bockarie veroverde vorig jaar de nationale titel op de kortste sprintafstand. Afgelopen zomer wierp de ziekte van Pfeiffer hem ver terug.

Lees ook: Jamile Samuel: 'Ik heb sport nooit gezien als offer'

Meer over