AMVJ is uitgeschakeld maar niet ontevreden

AMSTELVEEN - De volleybalsters van AMVJ zijn in de achtste finales van de strijd om de CEV Cup uitgeschakeld. De ploeg verloor gisteren met 3-0 (25-18, 27-25, 25-20) van het Italiaanse Scavoloni Pesaro.Een 3-0 uitslag. Het zegt bij volleybalwedstrijden vaak iets over het krachtsverschil tussen teams. Op basis van de cijfers zou je kunnen denken dat AMVJ tegen Scavoloni Pesaro een kansloos duel speelde. Het tegendeel was het geval.

De Amstelveense ploeg was niet de mindere van het Italiaanse team. En dat terwijl bij Scavoloni een aantal toppers speelt, onder wie de Braziliaanse Marianne Steinbrecher en de tot voor kort Nederlandse international Elke Wijnhoven.

Ondanks de klasse en routine aan de Italiaanse kant van het net werd het een spannende wedstrijd met bloedstollende rally's.

AMVJ speelde vooral in de tweede set erg goed. Een opvallende rol was er in die fase voor Mariëlle Kloek. De tweede spelverdeelster kwam er bij een 13-9 achterstand in en ze liet direct zien over een goede service te beschikken. Ze bracht bovendien haar teamgenoten keer op keer goed in stelling. Het leverde AMVJ bij een 24-21 stand drie setpunten op. De ploeg maakte die echter niet het af en verloor de set met 27-25.

Omdat ook de derde set werd verloren, is het Europees avontuur afgelopen voor AMVJ, in Italië werd met 3-1 verloren Toch keek coach Petra Groenland tevreden terug. ''We hebben laten zien dat we het een topteam heel moeilijk kunnen maken. Helaas zie je dat niet terug in de score. We hebben wel weer de nodige ervaring opgedaan. Daar zullen we in de competitie zeker ons voordeel mee doen.''

© Het Parool, 20-12-2007

Meer over