Langs de velden

Amsterdamse hockeysters na vijf duels nog ongeslagen

Een druk sportweekend op de Amsterdamse velden. Zowel de hockeymannen als -vrouwen pakten de winst, maar ook de honkballers van Pirates revancheerden zich.

Curt Simons
De hockeysters van Amsterdam hebben ook hun vijfde competitiewedstrijd gewonnen. Charlotte Vega scoorde er twee. Beeld Pro Shots
De hockeysters van Amsterdam hebben ook hun vijfde competitiewedstrijd gewonnen. Charlotte Vega scoorde er twee.Beeld Pro Shots

Amateurvoetbal

Het was geen goed weekeinde voor de Amsterdamse clubs in de tweede divisie. AFC en De Dijk verloren allebei met ruime cijfers. AFC ging thuis met 4-1 onderuit tegen De Treffers. Magid Jansen maakte uit een strafschop het doelpunt voor de ploeg van coach Ton du Chatinier.

De Dijk stond in Werkendam tegen Kozakken Boys binnen negen minuten met 2-0 achter. Kozakken Boys liep in het vervolg van het duel uit naar 4-0. De 4-1 van Tim Ruder van De Dijk in de laatste minuut van de wedstrijd was voor de statistiek. De Dijk staat na de nederlaag op de negende plaats, AFC is vijftiende.

Jaap Smeeing was de gevierde man bij Swift in de derby tegen AFC in de zaterdag hoofdklasse A. De 27-jarige spits maakte in de met 3-1 gewonnen wedstrijd alle doelpunten voor Swift. Daan Sutorius redde de eer voor AFC. Swift staat na de derby op de vierde plaats met vier punten minder dan koploper Noordwijk. AFC staat op de dertiende plaats in de hoofdklasse A.

In de zaterdag hoofdklasse B deden de amateurs van Ajax in de strijd om de eerste periode slechte zaken. SDC Putten won door een doelpunt van oud-prof Sander Duits (onder andere De Graafschap en Go Ahead Eagles) met 1-0 van de ploeg van coach Jorg Smeets. Ajax zakt door de nederlaag naar de vierde plaats in de rangschikking met vier punten minder dan koploper Berkum.

SDZ is goed aan de competitie in de zondag derde klasse C begonnen. Na de 6-2 zege op Alliance'22 op de eerste speeldag werd gisteren met 8-2 gewonnen van Ouderkerk. Daar zag het na de eerste twintig minuten met een 2-0 achterstand niet naar uit. Mede door vier doelpunten en drie assists van de van sv Diemen overgekomen Giliano Eijken werd de wedstrijd volledig omgedraaid en won SDZ met 8-2. Eijken had in de wedstrijd tegen Alliance'22 ook al twee doelpunten gemaakt.

Basketbal

De basketbalsters van CTO Amsterdam, het talententeam van de Nederlandse bond, speelt dit seizoen in de basketbal league. Dit zodat de talenten zich kunnen meten met de beste speelsters van de Nederlandse competitie. In de eerste wedstrijd van het seizoen kreeg CTO meteen het krachtsverschil te zien. Den Helder was met 95-54 te sterk voor de ploeg van coach Molly McDowell.

Loon Lions, de oude club van McDowell, begon wel goed aan de competitie. In Landsmeer werd Amazone uit Utrecht met 86-51 verslagen.

Hockey

De hockeyers van Amsterdam hebben met pijn en moeite gewonnen van hekkensluiter Almere. Het werd door een doelpunt twee minuten voor tijd van Mirco Pruyser 2-1 voor Amsterdam. Het andere doelpunt voor de ploeg van coach Graham Reid kwam van de stick van Johannes Mooij.

De mannen van Pinoké waren in Den Haag met 4-1 te sterk voor Hdm. Dennis Warmerdam, Thijn Knetemann, Marlon Landbrug en Matis Papa maakten de Amsterdamse doelpunten. Amsterdam staat in de hoofdklasse op de tweede plaats met een punt minder dan koploper Kampong. Pinoké vinden we terug op de negende plaats.

De hockeysters van Amsterdam hebben ook hun vijfde competitiewedstrijd gewonnen. Bloemendaal werd op 't Kopje met 6-0 verslagen. Charlotte Vega (2), Marijn Veen, Kelly Jonker, Maria Verschoor en Eva de Goede maakten de doelpunten. Hurley had niets in te brengen tegen het net als Amsterdam nog ongeslagen Den Bosch. Het werd 4-1 voor de regerend landskampioen. Sabine Plönissen maakte het doelpunt voor Hurley, dat na de nederlaag zesde staat en daarmee net in het linkerrijtje in de vrouwen hoofdklasse.

Honkbal

De honkballers van Pirates hebben de achterstand in de best-of-sevenserie van de Holland Series om de landstitel tegen Neptunus teruggebracht naar 2-1. De ploeg van coach Charles Urbanus stond zondag in Rotterdam aan het begin van de negende en laatste inning met 3-2 achter, maar door vijf binnengeslagen punten won Pirates alsnog met 7-3.

Daarmee revancheerde de Amsterdammers zich voor de 12-0 oorwassing door Neptunus van zaterdag op sportpark Ookmeer. Het pak slaag was de eerste nederlaag voor werper Kevin Heijstek dit seizoen. De international was dertien wedstrijden op rij ongeslagen gebleven. De vierde wedstrijd is donderdag op sportpark Ookmeer in Amsterdam Osdorp. De ploeg die vier duels wint, is landskampioen.

Ijshockey

De Amsterdam Tigers, voorheen Amstel Tijgers, zijn het seizoen slecht begonnen. Zoetermeer Panters was in de bekercompetitie twee keer te sterk voor de ploeg van nieuwe coach Frank Versteeg. Tigers stond zaterdag in de Jaap Edenhal met vier minuten op de klok met 5-4 voor, maar door drie doelpunten binnen twintig seconden draaide Zoetermeer de wedstrijd volledig om en won uiteindelijk met. 8-6. Tigers had zondag in Zoetermeer niets in te brengen. Panters won met liefst 8-0.

Meer over