Amsterdamse amateur Dennis Kaars (28) mogelijk naar Sparta

De kans bestaat dat Dennis Kaars (28) een overstap maakt van derdedivisionist De Dijk naar eredivisieclub Sparta.

Annemarie Postma
'Mensen noemen me weleens James Vardy' Beeld Marc Driessen
'Mensen noemen me weleens James Vardy'Beeld Marc Driessen

Dinsdag heeft de spits, die dit seizoen al achttien keer scoorde in tien competitiewedstrijden, een eerste gesprek op Het Kasteel in Rotterdam.

En, mogen we je al feliciteren?
"Met een contract nog niet, met de interesse wel. Dat is natuurlijk ook al heel wat. Dolf Roks, hoofd jeugdopleiding en scouting van Sparta, belde me vorige week op toen ik net uit college kwam. Ze hebben me vaak zien spelen, dus de interesse is wel concreet."

Hoe gaat het nu verder?
"Vandaag ga ik naar Sparta toe voor een gesprek met hoofdtrainer Alex Pastoor. We hebben elkaar nog nooit ontmoet, dus hij wilde mij persoonlijk spreken om te kijken hoe ik in elkaar steek."

"Als dat goed gaat, gaan we een dag uitkiezen dat ik een keer met de groep meetrain om te kijken of ik het niveau aankan. Pas daarna zullen er gesprekken volgen over eventueel een contract."

Hoe zit het met de zenuwen?
"Wel goed. Ik ben normaal gesproken vrij rustig in dit soort situaties. Ik ga er gewoon heel open in, ik ben wie ik ben. Ik weet op dit moment zelf nog vrij weinig, dus ik ben vooral benieuwd naar wat de trainer met mij van plan is, hoe hij mijn rol in het elftal ziet.

Ben je al eens eerder op Het Kasteel geweest?
"Nee, nog nooit. Het is een mooi stadion met veel sfeer. En qua historie is Sparta een van de mooiere clubs in de eredivisie."

De huidige topscorer in de eredivisie is Feyenoorder Nicolai Jørgensen, met acht doelpunten in elf wedstrijden. Jij maakte er dit seizoen in de derde divisie al achttien, in tien wedstrijden. Hoe zie jij je kansen?
"De eredivisie is wel een niveautje hoger, hoor. Maar als alles goed gaat, ga ik zeker mijn best doen om Jørgensen nog in te halen. Mensen noemen me weleens James Vardy. We gaan het zien."

Spannend?
"Ja, het begint nu steeds meer tot me door te dringen. Ik zit bijvoorbeeld ook nog met mijn studie."

"Maar dat zijn zorgen voor later. Ik weet op dit moment zelf ook nog vrij weinig, dus over dat soort zaken kan ik alleen maar speculeren. Eerst afwachten hoe het gesprek vandaag gaat."

Meer over