Amsterdammer Gregorius weer belangrijk voor de Yankees

De geboren Amsterdammer Mariekson 'Didi' Gregorius had bij de New York Yankees opnieuw een groot aandeel in een belangrijke overwinning.

ANP
Gregorius in actie voor de Yankees. Beeld Proshots
Gregorius in actie voor de Yankees.Beeld Proshots

Mede dankzij hem won zijn team met 5-0 tegen de Houston Astros. Het honkbalteam is nu nog een zege verwijderd van het bereiken van de World Series, de finale van het Amerikaanse honkbalseizoen.

De 27-jarige oranje-international Gregorius sloeg twee honkslagen en daarnaast ook nog een punt binnen in de vijfde inning.

De Yankees leiden nu met 3-2 in de best-of-seven finaleserie van de American League. In de nacht van vrijdag op zaterdag (Nederlandse tijd) is de zesde wedstrijd in Houston.

Vorige week was Gregorius ook belangrijk voor de Yankees, hij leidde zijn team toen met twee homeruns langs de Cleveland Indians (5-2).

Mogelijke tegenstander
De andere finalist van de World Series komt uit de National League, waar de Los Angeles Dodgers van de Antilliaanse closing pitcher Kenley Jansen een 3-1 voorsprong in wedstrijden hebben tegen regerend kampioen Chicago Cubs.

De Cubs brachten de spanning in de serie woensdagnacht een beetje terug door een benauwde 3-2 overwinning op de Dodgers.

Dat was de eerste nederlaag voor de Californische ploeg van deze play-offs. In de nacht van donderdag op vrijdag is in Chicago de vijfde wedstrijd in deze serie.

Meer over