Amsterdam al weg uit Haarlem

HAARLEM - Volgend jaar is het een van de organisatoren, maar nu is de rol van MyGuide uitgespeeld in de Amsterdam Haarlem Basketbalweek. De nummer twee van de eredivisie verloor ook zijn tweede wedstrijd, met 72-89 van Minas Tenis.De wel geplaatste Braziliaanse smaakmaker verspeelde gisteren op zijn beurt veel krediet tegen de toekomst van Israël, aangekondigd als nationale ploeg.

Grote vraag was alleen of de Zuid-Amerikanen die zich eerder zo nadrukkelijk kandidaat stelden voor de eindzege het achterste van hun tong lieten zien in een wedstrijd die werd beslist van afstand (108-83). Waar de schoten van Israël wel vielen stuiterden de Braziliaanse pogingen veelal van de ring, als die al werd gehaald. Beide ploegen zullen zich morgenavond normaal gesproken melden in de halve finales van de 22ste week.

Het is aan EiffelTowers om te voorkomen dat Israël en Minas een dag later op herhaling gaan in de finale. De Bossche kampioen weet zich al geplaatst en kan zich morgen tegen BCI Edge, uitgeschakeld na de 85-95 nederlaag tegen Conti Assis, zelfs een nederlaag veroorloven. De wedstrijd in Haarlem wordt gespeeld luttele uren nadat de Amerikanen van EiffelTowers op Schiphol terugkeren van een korte kerstvakantie.

Conti Assis en de Kazachstanen van Astana Tigers maken vanavond uit wie het gezelschap halve finalisten completeert.

© Het Parool, 27-12-2007

Meer over