Nieuws

Ajaxtalent Liam van Gelderen naar FC Groningen

FC Groningen neemt verdediger Liam van Gelderen over van Ajax. De 21-jarige rechtsback had nog een contract voor één seizoen lopen. De nummer 12 van de eredivisie afgelopen seizoen haalde eerder ook al Nordin Musampa van de Amsterdammers als versterking.

ANP
Liam van Gelderen. Beeld Pro Shots / Stefan Koops
Liam van Gelderen.Beeld Pro Shots / Stefan Koops

Net als Musampa, speelde Van Gelderen vooral wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie voor Jong Ajax. De uit de jeugdopleiding van Ajax afkomstige Van Gelderen maakte in april zijn debuut in het eerste elftal, tegen NEC.

“Het is geen geheim dat spelers die opgeleid zijn bij Ajax, bij ons succesvol kunnen zijn,” aldus technisch directeur van FC Groningen, Mark-Jan Fledderus. “Wij hebben de verwachting dat Liam een grote kans maakt om zich goed te kunnen laten zien in de Euroborg en hier te slagen. Hij is een atletische jongen die snel is, een behoorlijke lengte heeft en ook aardig kan koppen.”

FC Groningen nam de afgelopen jaren met onder anderen Kaj Sierhuis, Deyovaisio Zeefuik en Azor Matusiwa al vaker spelers over van de Amsterdammers.

Tip Het Parool via Whatsapp

Heeft u een tip of opmerking voor de redactie? Stuur een bericht naar onze tiplijn.

Luister onze wekelijkse podcast Amsterdam wereldstad:

Meer over