Ajaxfans steken vuurwerk af bij spelershotel Real Madrid

Ajaxfans hebben in de nacht van dinsdag op woensdag zwaar vuurwerk afgestoken voor de deur van het Okura Hotel. Real Madrid, woensdagavond de tegenstander van Ajax, verblijft in het hotel. Er zijn vier mensen aangehouden.

Het Parool

Of Karim Benzema, Luka Modric en Gareth Bale er minder om hebben geslapen is onbekend, maar een reeks harde knallen maakte in ieder geval een hoop buurtbewoners wakker.

Om 2.00 uur 's nachts en later nog eens om 03.30 uur werd vuurwerk afgestoken. Van die tweede sessie is beeldmateriaal gemaakt, waarop is te zien hoe de nok van het chique hotel in Zuid oplicht. Volgens een omwonende klonk het alsof iemand "met een pistool op het dak stond".

Het vuurwerk is 's nachts een aantal keer gemeld bij de politie, die "in de omgeving van de Ferdinand Bolstraat vier mannen heeft aangehouden." Die zaten woensdagochtend nog vast.

Ajax speelt woensdag in de Johan Cruijff Arena tegen Real Madrid in de achtste finales van de Champions League. De ontwikkelingen in aanloop naar de wedstrijd volgen we in dit blog.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Meer over