Nieuws

Ajax werkt met teruggekeerde krachten toe naar topper tegen AZ: ‘Wij hebben het stuur in handen’

Hoewel Ryan Gravenberch, Lisandro Martínez, Antony, Remko Pasveer en Perr Schuurs dit seizoen niet meer in actie komen, keren enkele spelers topfit terug in de wedstrijdselectie van Ajax. De Amsterdammers kunnen zondag al kampioen worden, al is het daarvoor afhankelijk van het resultaat bij Feyenoord - PSV.

Het Parool
 Noussair Mazraoui. Beeld ANP /  ANP
Noussair Mazraoui.Beeld ANP / ANP

De laatste weken kampten Noussair Mazraoui, Devyne Rensch, Edson Álvarez en Steven Berghuis met fysieke klachten. “Dat maakt ons flexibel. We hebben weer buitenspelers tot onze beschikking. Of we weer in een 4-4-2-formatie gaan spelen? Dat gaan we zondag zien.” Ten Hag vindt het frustrerend dat zijn selectie dit seizoen met veel meer blessures kampt dan de afgelopen seizoenen. “Ik kan de verklaring niet vinden. Veel blessures zijn ontstaan in wedstrijden, waar de spelers maximaal gaan. Vanaf Benfica heeft het ons een beetje tegengezeten.”

Ajax kan zich komende zondag tot kampioen van de eredivisie kronen. Daarvoor moeten de Amsterdammers wel zelf winnen van AZ en hopen dat PSV punten verspeelt op bezoek bij Feyenoord. Ten Hag wilde zich nog niet te veel bezighouden met een wat als-scenario. “Wij hebben het stuur in handen en moeten zelf zorgen dat we zelf alles winnen.”

Volgens de oefenmeester is Mohamed Ihattaren nog altijd op de goede weg. “Hij moet nog een stuk fitter worden, dan wordt hij een kandidaat voor de eerste elf. Hij heeft ongelofelijk goede en mooie kwaliteiten die bij kunnen dragen aan het spel van Ajax. Maar hij heeft ritme nodig om de volgende stappen te kunnen zetten.”

Ten Hag begint aan zijn laatste fase als trainer van Ajax. In acht dagen tijd werkt hij met zijn ploeg de laatste drie duels in de eredivisie af, waarna hij naar Manchester United vertrekt. Daar wilde Ten Hag opnieuw weinig over kwijt. “Dat zijn vragen voor de toekomst. Ik focus me nu volledig op de belangrijke fase waarin we zitten met Ajax.” Misschien komen zijn huidige en toekomstige club elkaar al snel weer tegen, aan de onderhandelingstafel. “Of ik spelers wil meenemen? Daar ga ik niks over zeggen, maar feit is dat ik goede spelers heb bij Ajax. Misschien worden zij daar ook beter van,” sloot hij af met een knipoog.

Tip Het Parool via Whatsapp

Heeft u een tip of opmerking voor de redactie? Stuur een bericht naar onze tiplijn.

Meer over